toneel

Jack Wouterse

De Laatste


vr 14 december 2018   Kleine zaal

20:30 - 22:15 uur

Bestel snel


Melancholische en optimistische theatersolo van acteerkanon

Ooit begon hij als circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis langs theater, filmdoek en beeldbuis, is hij alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met zijn IPhone, camerabeelden, maquettes en moodboard het verhaal wat nog verteld moet worden:

De oudere Jacob leidt samen met zijn hond Alibaba een teruggetrokken leven op het Spaanse platteland. Jacob houdt zich staande door te leven naar een brief die zijn overleden vrouw Laura hem heeft nagelaten. Deze brief is zowel een liefdesverklaring aan Jacob als een rijtje leefregels, zodat Jacob niet wegzakt in een diep, donker moeras. Dus wandelt, eet, praat, schildert en danst hij iedere dag en vindt zelfs een vriendin. Langzaamaan lijkt hij op te krabbelen. Tot het moment dat hij een brief ontvangt uit Nederland over zijn enige dochter Megan. In een poging om de slechte relatie met haar te herstellen onderneemt hij een gevaarlijke reis…

Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.

"In vervreemdend en ontroerend theater laat Jack Wouterse zien wat een geweldige acteur hij is" | de Volkskrant★★★★

"Deze authentieke, soms ruige en vooral intrigerende monoloog gaat over een oude man die nog één keer koning in zijn leven wil zijn." | NRC ★★★★

Over Jack Wouterse

Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere ‘De Zere Neus van Bergerac’ en dé theaterhit ‘Walden” met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin en Suzy Q waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack een graag geziene gast in populaire tv-series zoals Dokter Tinus en Baantjer. Nu terug in het theater met ‘De Laatste’.

"Maar De laatste is geen autobiografische voorstelling, wel een aangrijpend portret van de 67-jarige Jacob, een man die nog eenmaal van zich wil laten horen. (...) Met De laatste heeft hij een prachtig standbeeld opgericht voor een man in de nadagen van zijn leven." | Theaterkrant

Website: Alles voor de Kunsten

Concept en Spel: Jack Wouterse
Muziek: Maartje Teussink
Tekst: Oscar van Woensel
Regie: Herman Gilis
Dramaturgie: Liet Lenshoek

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Dagschotel uit Karma's Keuken voor € 15,75 per persoon.

Op het menu staat een wildschotel met frietjes en een frisse salade. Of, de vegetarische optie, een pittige stoofschotel met linzen, zoete aardappel en paprika. 

Locatie: Brasserie | € 15,75 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: