theater dans

Jakop Ahlbom Company

SYZYGY


do 14 mei 2020   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Spannend spel over kracht en kwetsbaarheid van het lichaam

In SYZYGY* geeft Jakop Ahlbom vorm aan menselijke en emotionele thema’s rondom het machtigste maar ook het meest kwetsbare dat we bezitten: het lichaam. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelfbeeld, en kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver kan maakbaarheid gaan en wat is schoonheid?

In deze voorstelling met vier vrouwelijke performers is het lichaam als instrument leidend, maar net als in het andere werk van Ahlbom wordt er een spannend spel gespeeld met surrealisme en transformatie.

Met SYZYGY creëert Jakop Ahlbom wederom een unieke belevenis. Het is een terugkeer naar de intimiteit van de kleine/middenzaal na jaren van groot gemonteerde voorstellingen als Horror en Le Bal, om dicht op de huid op zoek te gaan naar de essentie van het lichaam in al haar zuiverheid. Associatief in de beste Ahlbom traditie, is dit een liefdevolle performance over kracht en kwetsbaarheid, schijn en zijn, illusie en desillusie.

*SYZYGY: wanneer tenminste drie hemellichamen op één lijn komen binnen hetzelfde zwaartekrachtsysteem.

Website: Jakop Ahlbom Company

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: