toneel

Jakop Ahlbom Company

Vielfalt


vr 3 februari 2023   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Ahlbom tart de grenzen van onze verbeelding en verrijkt de fantasie

Jakop Ahlbom Company keert na ruim tien jaar terug in Nederlandse theaters met de internationale succesvoorstelling Vielfalt. Als in een surrealistische film wordt het publiek meegevoerd in dansante duetten, magische trucs en pure slapstick. 

Een goochelaar laat een vrouw verdwijnen. Zij keert niet terug. Haar man doet alles om zijn geliefde terug te vinden en stapt de magische wereld van de goochelaar binnen. Hij komt terecht in een surreëel doolhof waarin illusie en werkelijkheid door elkaar lopen. Elke keer als hij haar lijkt te vinden, ontglipt ze hem. De man verdwaalt verder en verdwijnt dieper in de geest van de goochelaar.

“Vielfalt is pure magie. Het is allemaal zo bizar en tegelijkertijd normaal in de wereld van Ahlbom dat je er vol verbazing naar kijkt en in wordt meegezogen.” | de Volkskrant

Vielfalt werd in 2007 geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en betekende Ahlboms doorbraak bij het grote publiek.

Website: Jakop Ahlbom Company

“De trucs en het hoogstaande bewegingsspel wekken bewondering op. Maar bovenal is ‘Vielfalt’ erg geestig.” | NRC

“Ahlbom beheerst de kunst om de toeschouwer te blijven boeien.” | 8 Weekly

Concept en regie: Jakop Ahlbom
Cast: Reinier Schimmel, Jakop Ahlbom/Freek Nieuwdorp, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Silke Hundertmark, Merette van Hijfte, Pleuni Veen, Myrthe Kuipers

Scenografie: Daniel Ament
Eindregie: Jeroen van den Berg
Geluidsdecor: Wim Conradi
Kostuums: Susann Rittermann
Uitvoering decor: Jochen Plass en Olivier Louter
Decoratie decor: Carin Heslinga
Goocheladvies: Woedy Woet
Scènefotografie: Bart Grietens

Ook interessant voor jou: