toneel

Jakop Ahlbom

Horror


za 22 december 2018   Grote zaal

20:00 - 21:20 uur

Laatste kans


Angst en kippenvel in het theater

  • Een internationaal bejubelde toneelproductie van Nederlandse bodem
  • Ahlbom creëert met 'Horror' een magische wereld in het theater

Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

Horror is duister, huiveringwekkend, smerig, komisch en absurd, en bovendien zeer goed gespeeld. Opnieuw een blijk van Ahlboms eigenzinnige theatertalent.” Het Parool ★★★★

Ahlbom is van jongs af aan gefascineerd door de horrorfilms. "Als puber verslond ik alle horrorfilms die ik kon vinden. Ik genoot van de absurde fantasie, de special effects, de extremiteit van de gebeurtenissen, van het duistere onbekende en de adrenalinekick die dit teweegbrengt. Daarnaast werd ik geïntrigeerd door de zwarte humor in de films, de slapstick die wordt gebruikt en de surreële verbeelding die zowel fascinerend als angstaanjagend is.”

“Een voorstelling in de beste Ahlbom-traditie met fijne special effects, geestig en onweerstaanbaar eng.” de Volkskrant ★★★★

De Jakop Ahlbom Company maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn toegankelijk voor een groot, divers en internationaal publiek.

Website: Jakop Ahlbom Company

Concept en regie: Jakop Ahlbom
Spel: Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger/Andrea Beugger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Thomas van Ouwerkerk/Maurits van den Berg, Reinier Schimmel
Dramaturgie: Judith Wendel
Muziekontwerp: Wim Conradi m.m.v. Bauke Moerman
Kostuumontwerp: Esmee Thomassen
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Vormgeving: Douwe Hibma, Jakop Ahlbom, Remco Gianotten (assistent)
Licht: Yuri Schreuders
Producent: Jakop Ahlbom Company

In de VARAgids (16, mei 2018) schrijft Youp van't Hek over Jakop Ahlbom: 

Youp van 't Hek over Jakop Ahlbom (VARAgids)

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Dagschotel uit Karma's Keuken voor € 15,75 per persoon.

Op het menu staan duivelse spareribs met zoete aardappelfrietjes en een spannende salade. Of, de vegetarische optie, een gruwelijk lekkere pittige stoofschotel van zoete aardappel, linzen en paprika.

Locatie: Brasserie | € 15,75 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: