jazz muziek wereldmuziek

Paulus Schäfer en Joost Zoeteman

Jazz & Gypsy Guitars


do 25 oktober 2018   Kleine zaal

20:30 - 22:30 uur

Bestel snel


Café Gitane: mee op reis in de muzikale wereld van de gipsyjazz en swing

Vier bekende musici brengen een afwisselend programma vol zigeunermuziek en virtuositeit. Voor velen bekende en aansprekende muziek, maar ook laagdrempelig en een prachtige gelegenheid om met de muziek en Sinti-cultuur kennis te maken. 

Tussendoor vertellen de topmuzikanten, vaak met een knipoog, over de achtergrond van de muziek en instrumenten. De gitaar (Paulus Schäfer en Joost Zoeteman) staat centraal en hoort u in allerlei kleuren voorbijkomen. Ook de brushes (Wim de Vries) en contrabas (Nick McGuire) laten zien dat ze een bijzonder verrassende kant hebben.

"This is Music with balls, artistry and attitude from a couple of players who have chops for days."| Just Jazz Guitar Magazine

Paulus Schäfer is momenteel een van de meest getalenteerde Gypsy Jazz- gitaristen van Nederland. Geboren in een Nederlandse Sinti-gemeenschap leerde hij op een zeer jonge leeftijd gitaar spelen. Enkele highlights in de concertreeks van Paulus Schäfer: Sziget Festival in Boedapest (H), Khamoro Praag (CZ), IGGF Gossington (VK), Django Reinhardt Festival Samois-sur-Seine (FR), Gipsy Festival Anger (FR), International Gipsyfestival (NL), Kaluga Festival (RU), Transform – Trondheim (NO), Djangofollies (BE), Djangoliberchies (BE), Djangofest (USA

Gitarist Joost Zoeteman staat bekend als een gitaartopper met specialiteit: swing. Hij speelde verschillende tournees met de legendarische zigeunergitarist Tchavolo Schmitt en de muzikale familie Rosenberg. Inmiddels weten hedendaagse jazzmusici vanuit de hele wereld hem te vinden. Hij opende hij het North Sea Jazz Festival en deelde het podium onder andere met de internationaal gelouterde musici Nilson Matta en Roni Ben Hur (USA).

Met ongelofelijke virtuositeit en creativiteit weet Wim de Vries de meest ongelofelijke verhalen met zijn brushes te toveren. Een ongelofelijke virtuoos die laat zien en horen dat een drumstel ook heel zacht en subtiel kan klinken. Niet voor niks is hij een van de gezichten van het bekende drummerk Sonor. Als “Drumsbassador” speelde hij op het Modern Drummer festival in New York, Montreal Drumfest, Drummer Live London en Sydney Drum Festival.

Engels bassist Nick McGuire speelde samen met Paulus Schaefer een tournee door Rusland. Een bassist die ook prachtige solo’s kan strijken op zijn instrument. Nick heeft inmiddels een lange lijst van bekende musici met wie hij het podium heeft gedeeld. Natuurlijk ontbreekt de Britse humor ook niet bij hem.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks. 

Bestel nu alvast uw borrelplank en wij zorgen dat deze zal klaarstaan op een vooraf gereserveerde plek.

 

Ook interessant voor u: