dans

Jens van Daele | Burning Bridges

Nachthexen IV: Battre


vr 3 april 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Energiek, theatraal en verstillend dansconcert met live muziek

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt Jens van Daele | Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt vormen hierin de leidraad.

Deze creatie is een grondige ‘remake’ van de voorstelling ‘Battre le Fer/Battre le Noir’ uit 2010. In haar oervorm heeft deze voorstelling, met louter lovende recensies en veel succes, gespeeld in Italië, Canada, Wales, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en België. Dit krachtige dansconcert was maar mondjesmaat te zien in Nederland, maar daar komt dit seizoen verandering in!

‘NachtHexen IV: Battre’ gaat over de eeuwige strijd. Het blindelings uitvoeren van het motto 'oog om oog, tand om tand'. Een dansduel op het scherpst van de snede. De twee danseressen laten elkaar voor geen centimeter los. Het is het bevechten van ijzer tegen ijzer. Twee gelijkwaardige krachten die zich op elkaar stukbijten. Een voorstelling die eindigt in een remise. Uiteindelijk zijn er alleen verliezers te aanschouwen. Door de eeuwen heen en zeker heden ten dage is dit bijzonder actueel. 'NachtHexen IV: Battre' herbergt toch ook een sprankje hoop in zich. Een klein wit vlagje zal uiteindelijk worden gehesen. Dit in het besef dat het zinloos is om elkaar proberen te bestrijden.

Website: Jens van Daele

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: