cabaret

Johan Fretz

De Zachtmoedige Radicaal


vr 19 oktober 2018   Kleine zaal

20:30 - 22:10 uur

Afgelast


Helaas is de voorstelling van Johan Fretz afgelast. Bestellers worden door ons telefonisch op de hoogte gebracht.

 

Verhalenverteller en conferencier Johan Fretz maakt solodebuut.

Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we in een volgend interbellum beland? Aan de hand van deze vragen legt schrijver, cabaretier en theatermaker Johan Fretz het gepolariseerde Nederland op het hakblok. Het is volgens hem hoog tijd voor een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid. Hij vermengt zijn betoog met humoristische en ontwapenende verhalen over een trip die hij maakte door het land van zijn moeder: Suriname.

Johan Fretz (1985) is cabaretier en schrijver. Hij tourde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: ‘Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!’ - ‘Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers’. Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw! & Pauw & Jinek!. Met name voor zijn oudejaars-afsluiting op Bob Dylan’s Knocking on Heavens Door  ontving hij veel lof. Zijn tweede roman Onder de Paramariboom komt 15 januari uit bij Lebowski Publishers. Nu is het tijd voor zijn solodebuut in het theater: De Zachtmoedige Radicaal, een prachtige, zeer persoonlijke en humorvolle vertelling van ‘Onder de Paramariboom’. Over een zwerftocht door het land van zijn moeder, Suriname, maar evenzeer over het Nederland van nu. Is kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Wie is de Verweesde Hollander en wie de Eeuwige Ander? Hoe kun je zachtmoedig blijven in een harde tijd? Deze geboren verhalenverteller neemt je mee op reis: muzikaal, met scherpe blik en gouden lach.’

Met zijn scherpe blik en gouden lach is de geboren verhalenverteller Fretz een opvallende conferencier, die u in zijn solodebuut meeneemt tijdens zijn verhaal.

Website: George Visser Productions

Ook interessant voor u: