toneel

Etty Hillesum - Dat onverwoestbare in mij

Julika Marijn


za 25 april 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Afgelast


De voorstelling van Julika Marijn wordt afgelast. De Deventer Schouwburg volgt de voorschriften vanuit de overheid met betrekking tot het coronavirus. Dit betekent dat alle voorstellingen, concerten, activiteiten en evenementen tot 1 juni afgelast worden.

Kaartkopers worden door ons geïnformeerd. Wij doen onze uiterste best de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Lees meer.

 

Zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld

Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914- 1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven -genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot- spreken wereldwijd tot de verbeelding.

Julika Marijn wekt de schrijfster, die haar jeugd doorbracht in Deventer, tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling 'In duizend zoete armen'. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien.

Met een hernieuwde blik richt Marijn spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

Website: Julika Marijn

Spel en zang: Julika Marijn
Regie: Diederik van Vleuten
Tekst: Julika Marijn, Etty Hillesum en Rainer Maria Rilke

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: