klassiek

Boris Giltburg | Kamermuziek


di 27 oktober 2020   Grote zaal

17:00 uur

Afgelast


di 27 oktober 2020   Grote zaal

20:00 uur

Afgelast


Het kamermuziekconcert van Boris Giltburg wordt afgelast. Volgens de nieuwe, strengere coronamaatregelen die de overheid op 13 oktober heeft afgegeven, mogen wij per voorstelling slechts 30 bezoekers ontvangen. Daarom zijn wij tot onze spijt genoodzaakt om alle voorstellingen t/m 11 november niet door te laten gaan.

Kaartkopers worden door ons geïnformeerd. Wij doen onze uiterste best de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Lees meer.

Beethoven-concert I (BTHVN2020)

In het eerste van onze twee Beethoven-concerten speelt de in Moskou geboren Israëlische pianist Boris Giltburg, in 2013 winnaar van het Koningin Elisabeth Concours, drie pianosonates van Beethoven. In het huidige Beethoven-jaar legt hij alle pianosonates (chronologisch) vast op film. Boris Giltburg was twee keer eerder te gast in onze serie, in 2015 en 2016. In 2015 trad hij eveneens op met een Beethoven-programma: de sonates nr. 8 (Pathétique), nr. 21 (Waldstein) en nr. 32, in genoemde volgorde. Elke sonate vertegenwoordigde één van de drie scheppingsperiodes van de componist (1ste periode: tot 1802 / 2de: 1802 - rond 1815 / 3de:: rond 1815 - 1827). Een indrukwekkend concert, waarin de pianist zijn publiek zeer dicht bij Beethoven bracht. Tijdens de twee 1 uurs-concerten van vandaag voert Boris Giltburg de drie laatste pianosonates van Beethoven uit, ontstaan in Beethoven’s laatste scheppingsperiode. Met behoud van de vele kenmerken van zijn muziek treedt Beethoven hier een meer polyfone en verinnerlijkte wereld binnen, gevat in vrijere vormen

NB het programma is gewijzigd t.o.v. het programma in de najaarsbrochure.

Op 2 december 2020 speelt het Van Baerle Trio het Beethoven-concert II.

In de coronaperiode (met de verplichte 1,5 meter afstand) is het niet mogelijk zelf je stoel te kiezen. Het systeem biedt automatisch de best beschikbare plaatsen. Rij- en stoelnummer vind je terug op je e-ticket.

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

Beethoven         Sonate nr. 30 in E, op. 109 (1820)
Beethoven         Sonate nr. 31 in As, op. 110 1821)
Beethoven         Sonate nr. 32 in c, op. 111 (1821-22)

 

NB het programma is gewijzigd t.o.v. het programma in de najaarsbrochure. 

In deze coronaperiode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken en dat we samen kunnen genieten van de voorstelling. Neem daarom deze coronamaatregelen tijdens je bezoek in acht. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving.

Coronamaatregelen Deventer Schouwburg

Ook interessant voor jou: