klassiek

Klenke Quartett met Harald Schoneweg | Kamermuziek

Mozart & Brahms’ strijkkwartet nr. 2, op. 51 nr. 2


ma 9 oktober 2023   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Het Klenke Quartett speelt vanaf de oprichting in 1991 in ongewijzigde samenstelling.

Sinds het debuut in 1994 nam het kwartet deel aan belangrijke festivals in Duitsland en ondernam het vele concertreizen in Europa en (ver) daarbuiten. Het trad, samen met Harald Schoneweg, reeds eerder op in de Kamermuziek serie; in 2011, 2017, 2018 en 2022, met strijkkwintetten van Vaughan Williams, Mozart en Brahms, alsmede strijkkwartetten van o.a. Schumann, Brahms, Tsjaikovski, Debussy en Ravel.

De talrijke door het Klenke Quartett uitgebrachte cd’s oogstten veel lof. Vele daarvan werden bekroond. Ook moderne en hedendaagse werken staan op het repertoire van dit ensemble.

Het Klenke Quartett bestaat uit: 
Annegret Klenke, viool
Yvonne Uhlemann, altviool        
Beate Hartmann, viool                 
Ruth Kaltenhäuser, cello

Altvioolist Harald Schoneweg 
completeert het kwintet. Hij studeerde viool bij o.a. Igor Ozim, Nathan Milstein en Sándor Végh. Hij is hoofdvakleraar kamermuziek aan de Musikhochschule in Keulen en een veelzijdig kamermuziekspeler. Voor het Klenke Quartett is hij (naast o.a. Norbert Brainin) een belangrijke coach geweest. Als kwintet voltooien de musici tijdens dit concert hun Deventer cyclus van de complete strijkkwintetten (vijf in getal) van Mozart!


Over het spel van Klenke Quartett werd geschreven:


"Ideale Balance von Intellect und Gefühl’, en ‘Vier gelijkwaardige, getalenteerde musici, die het samenspel op een fantastische, zelfs buitengewone manier beheersen…Feilloos op elkaar afgestemd."

Website: Klenke Quartett

PROGRAMMA
Erkin - Strijkkwartet (1935-36);
Brahms - Strijkkwartet nr. 2, op. 51 nr.2;
Mozart - Strijkkwintet in C, KV 515

 

Ook interessant voor jou: