klassiek

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom | Kamermuziek

Met werken van o.a. Debussy en Grieg


di 16 november 2021   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!


Een gepassioneerd celliste en een creatieve pianist

Lidy Blijdorp is een celliste met een ‘enorme vertelkracht’ (Cello Biënnale Amsterdam) en wordt geroemd om haar adembenemende muzikaliteit.
Zij studeerde o.a. bij Gary Hoffman en ontving lessen van andere grootmeesters op de cello, onder wie Dmitri Ferschtman en Anner Bijlsma, wiens cello zij momenteel bespeelt.
Internationaal geniet zij als soliste bekendheid bij de grote orkesten, maar ook binnen het domein van de kamermuziek. Haar repertoire is breed en strekt zich uit tot en met hedendaagse composities, inclusief aan haar opgedragen werken.

Tobias Borsboom is een pianist met ‘een juweel van een toucher’ (Trouw) en wordt geprezen om zijn fantasierijke spel. Hij studeerde bij Paolo Giacometti en Jan Wijn, en volgde masterclasses bij o.a. Maria João Pires. Tobias won belangrijke prijzen, waaronder de Dutch Classical Talent Award 2015, en heeft eveneens een internationale carrière. Een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek en het hedendaagse repertoire zijn sporen heeft verdiend. Verder is hij actief als correpetitor en programmeur. Buitendien gaat hij graag samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom musiceren regelmatig samen in kamermuziekverband. 

 

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

M. Ravel - Lever du jour (arr. Lidy Blijdorp) (cello & piano)
J. S. Bach - Suite voor cello nr. 6 in D majeur, BWV 1012 (cello solo)
L. Godowski - Java Suite - book 2 (piano solo)

(pauze)

C. Debussy - Cellosonate (cello & piano)
E. Grieg - Cellosonate in A mineur, Opus 36 (cello & piano)

Ook interessant voor jou: