klassiek

Laureaten IVC Den Bosch | Kamermuziek

Liedrecital prijswinnend lied-duo 2023


di 13 februari 2024   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Voor de vierde keer in onze serie zullen laureaten optreden van het ‘Internationaal Vocalisten Concours’ (IVC) in ’s-Hertogenbosch, ditmaal de 56ste editie die plaatsvindt van 10 t/m 15 oktober 2023 (categorie: LiedDuo).

Evenals de eerste drie keren wordt dit concert ons aangeboden door de Stichting Rudolf H. Schmidtfonds.

Rudolph Schmidt (1938-1997), inwoner van Deventer, was een groot liefhebber van de kunsten, de liedkunst in het bijzonder. Hij liet een vermogen na dat wordt beheerd door een naar hem genoemd fonds, opgericht met als doel kunst te bevorderen en kunstenaars te steunen. Het bestuur van de Stichting Kamermuziek Deventer prijst zich gelukkig dat de Stichting Rudolph H. Schmidtfonds ook dit vierde concert heeft toegezegd.

Het IVC bestaat sinds 1954. Het richt zich naast opera op oratorium en lied, en is een unieke culturele instelling binnen de podiumkunsten.

Prijswinnaars in de afgelopen 65 jaar waren o.a. Elly Ameling, Annett Andriesen (van 2007 t/m 2018  tevens directeur van het IVC), Jules Bastin, Cora Burggraaf, John Bröcheler, Viorica Cortez, Thomas Hampson, Robert Holl, Nelly Miricioiu, Jard van Nes, Margriet van Reisen, Lenneke Ruiten, Wolfgang Schöne, Henk Smit en Elzbieta Szmytka.

Laureaten van de afgelopen jaren, duo’s die ook in Deventer optraden, waren Henry Neill en Frederick Brown (IVC 2016), Esther Valentin en Anastasia Grishutina (IVC 2019), en Arvid Fagerfjäll en Hikaru Kanki (IVC 2021).

Website: IVC Den Bosch

Ook interessant voor jou: