klassiek

New Zealand String Quartet | Kamermuziek

Beethoven programma


wo 27 oktober 2021   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Beethoven-programma (BTHVN 2020-2021)

In het Beethovenjaar 2020 zou het New Zealand String Quartet een wereldtournee maken met alle zestien strijkkwartetten van Beethoven, evenals de pianosonates een hoeksteen van diens oeuvre.
Ten gevolge van de corona-pandemie heeft het kwartet echter moeten besluiten de tournee een jaar uit te stellen. Het oorspronkelijk geplande concert op 2 december 2020 in Deventer is daardoor uitgesteld en zal vanavond plaatsvinden eveneens met strijkkwartetten van Beethoven.

Het NZSQ is opgericht in 1987 en kreeg al snel grote waardering door zijn levendige interpretaties. Optredend over de gehele wereld, maken de musici zich sterk voor werken van o.a. componisten uit hun regio. Het NZSQ trad drie keer eerder op in de serie Kamermuziek, waarbij tweemaal een strijkkwartet van Beethoven stond geprogrammeerd.


Beethoven Expositie in Lebuinuskerk

In het kader van het verlengde Beethovenjaar zal dit concert extra luister worden bijgezet door een Beethoven-expositie, met werken van bekende beeldend kunstenaars die zijn aangesloten bij het Platform Deventer Kunstenaars. Zij hebben zich laten inspireren door persoon en composities van Beethoven. De expositie duurt van ma. 18 t/m za. 29 oktober 2021 en vindt plaats in de Lebuinuskerk te Deventer.

 

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

Drie nog nader te bepalen strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven.

Helene Pohl, viool

Gillian Ansell, altviool

Monique Lapins, viool

Rolf Gjelsten, cello

Ook interessant voor jou: