klassiek

Pavel Kolesnikov | Kamermuziek

Ode aan Marcel Proust - 150 jaar


di 14 december 2021   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!


Een programma in het teken van het 150ste geboortejaar van Marcel Proust (1871-1922)

Het programma van deze avond staat in het teken van het 150ste geboortejaar van de schrijver Marcel Proust (1871-1922). Inspiratiebronnen voor zowel de inhoud als de vorm van het programma, zijn het leven en de literaire werken van Proust (À la recherche du temps perdu). De opsplitsing van Schubert’s sonate weerspiegelt een gebruik in de Parijse salons, waar composities niet persé als een aansluitend geheel werden uitgevoerd.

De sonate van Schubert is voor Pavel Kolesnikov het ideale ‘Proust-stuk’. Daarnaast speelt hij Franse composities. Een verhalen vertellende pianist die op geheel eigen wijze muziek en literatuur verbindt.

Enkele opvallende recensies die zijn spel karakteriseren zijn:
‘Een unieke persoonlijkheid: hij weet hoe hij verhalen moet vertellen’, ‘Intelligente programmering en uitstekende pianistiek’ en ‘Hier is een dichter van het klavier.’

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

Schubert - Sonate in G, D894 (Deel I);

selectie van werken van L. Couperin, Hahn en Fauré;

Franck - Prélude, Chorale et Fugue

Hahn - Ouranos (uit Le rossignol éperdu)

Schubert - Sonate in G, D894 (Delen II, III en IV)

Pavel Kolesnikov is in 1989 geboren in Siberië, in een familie van wetenschappers. Hij studeerde gedurende tien jaren zowel piano als viool, voordat hij zich volledig toelegde op de piano. Tot zijn pianoleraren behoren Sergey Dorensky (Moskou), Norma Fisher (Londen) en Maria João Pires (Brussel). Hij won vele prijzen. Sinds zijn Prize Laureate van de ‘Honens Prize’ in 2012 concerteert hij over de gehele wereld. 

Ook interessant voor jou: