klassiek

Pavel Kolesnikov | Kamermuziek

Ode aan Marcel Proust - 150 jaar


wo 21 september 2022   Grote zaal

20:00 uur

Afgelast


Deze voorstelling wordt afgelast. Pavel Kolesnikov kreeg een uitnodiging van een van de grootste Japanse orkesten. Het gaat om 2 uitvoeringen van Rachmaninovs Paganini Variaties met Yomiuri Nippon Symphony op 24 en 25 september. Stichting Kamermuziek Deventer is natuurlijk teleurgesteld dat Pavel niet naar Deventer komt, maar heeft zeer zeker begrip voor de reden. Het concert kan voor de carrière van de jonge meesterpianist een belangrijke stap zijn en een doorbraak betekenen in Japan.

Kaartkopers ontvangen bericht van ons per e-mail.

----


Een programma in het teken van het 150ste geboortejaar van Marcel Proust (1871-1922)

Het programma van deze avond staat in het teken van het 150ste geboortejaar van de schrijver Marcel Proust (1871-1922). Inspiratiebronnen voor zowel de inhoud als de vorm van het programma, zijn het leven en de literaire werken van Proust (À la recherche du temps perdu). De opsplitsing van Schubert’s sonate weerspiegelt een gebruik in de Parijse salons, waar composities niet persé als een aansluitend geheel werden uitgevoerd.

De sonate van Schubert is voor Pavel Kolesnikov het ideale ‘Proust-stuk’. Daarnaast speelt hij Franse composities. Een verhalen vertellende pianist die op geheel eigen wijze muziek en literatuur verbindt.

Enkele opvallende recensies die zijn spel karakteriseren zijn:
‘Een unieke persoonlijkheid: hij weet hoe hij verhalen moet vertellen’, ‘Intelligente programmering en uitstekende pianistiek’ en ‘Hier is een dichter van het klavier.’

NB Deze voorstelling is verplaatst van 14 december 2021. 

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

Schubert - Sonate in G, D894 (Deel I);

selectie van werken van L. Couperin, Hahn en Fauré;

Franck - Prélude, Chorale et Fugue

Hahn - Ouranos (uit Le rossignol éperdu)

Schubert - Sonate in G, D894 (Delen II, III en IV)

Pavel Kolesnikov is in 1989 geboren in Siberië, in een familie van wetenschappers. Hij studeerde gedurende tien jaren zowel piano als viool, voordat hij zich volledig toelegde op de piano. Tot zijn pianoleraren behoren Sergey Dorensky (Moskou), Norma Fisher (Londen) en Maria João Pires (Brussel). Hij won vele prijzen. Sinds zijn Prize Laureate van de ‘Honens Prize’ in 2012 concerteert hij over de gehele wereld. 

Ook interessant voor jou: