klassiek

Sharon Kam (klarinet) & Enrico Pace (piano) | Kamermuziek

met werk van o.a. Schumann en Horowitz


wo 17 januari 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Klarinetspeler Sharon Kam voelt zich thuis in een variëteit aan muziekgenres - van klassiek tot modern en jazz.

In dit kamermuziekconcert speelt ze samen met pianist Enrico Pace die voor zichzelf een speciale rol weggelegd ziet als pianist naast strijkers en blazers in kamermuziek. "Het is een mooie uitdaging om die twee klank­werelden bij elkaar te brengen."

Sharon Kam behoort tot ’s werelds beste klarinettisten. Al op zestienjarige leeftijd vond haar debuut met orkest plaats, in het Klarinetconcert van Mozart, waarbij ze begeleid werd door het Israel Philharmonic Orchestra. Zij werkt als soliste al meer dan twee decennia samen met de bekende orkesten in de Verenigde Staten, Europa en Japan. Ook is zij een graag geziene gaste bij muziekfestivals, w.o. het Delft Chamber Music Festival.

In kamermuziekverband speelde zij met o.a. Antje Weithaas, Daniel Müller-Schott, het Jerusalem Quartet, Leif Ove Andsnes en Enrico Pace. Met laatstgenoemde pianist is zij te beluisteren op een cd met werken van Paul Hindemith. Deze cd ontving de Opus Classic Award 2022.

Enrico Pace won in 1989 het Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht, het startpunt van een internationale carrière. Hij gaf vele solorecitals en trad meerdere keren op in de serie Meesterpianisten te Amsterdam. Eveneens werd hij veelvuldig uitgenodigd door orkesten als het London Symphony Orchestra en de orkesten van Göteborg, Sydney en Melbourne. In 2022 trad Enrico Pace op in het Concertgebouw in Amsterdam, een kamermuziekavond met Antje Weithaas, Julian Steckel en Sharon Kam.

Website: Sharon Kam

PROGRAMMA:
Gade - Fantasiestücke, op. 43;
Lutoslawski – Tanzpräludien;
Schumann - Drei Romanzen, op. 94;
Françaix - Tema con variazioni;
Hindemith - Sonate; J. Horovitz - Sonatine

Ook interessant voor jou: