klassiek

Van Baerle Trio | Kamermuziek

Met werken van o.a. Haydn en Verbey


ma 14 februari 2022   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


'Alle lof is gerechtvaardigd’

Het Van Baerle Trio is opgericht in 2004. De drie leden, Hannes Minnaar (piano), Maria Milstein (viool) en Gideon den Herder (cello), wonnen elk belangrijke prijzen en kregen hoge onderscheidingen.
Het Trio won in 2011 de Vriendenkrans van het Concertgebouw, in 2012 de Kersjesprijs en in 2013 het ARD concours in München. Zij kregen een Edison voor hun eerste cd en werken sindsdien aan het opnemen van een veelzijdig repertoire. Recent heeft het Van Baerle Trio alle werken voor pianotrio van Beethoven opgenomen, inclusief diens Tripelconcert. 

Website: Stichting Kamermuziek Deventer

Haydn - Pianotrio in Es, Hob.XV:30

Theo Verbey - Trio voor viool, cello en piano

Chausson - Pianotrio in g, op. 3

Hannes Minnaar (1984) studeerde piano bij Jan Wijn, won in 2010 de derde prijs op het Koningin Elisabeth Concours in Brussel en ontving in 2011 de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Zijn debuutalbum met werken van Rachmaninov en Ravel werd in 2012 bekroond met een Edison.

Maria Milstein (Moskou, 1985) groeide op in Frankrijk en studeerde viool bij Ilya Grubert, David Takeno en Augustin Dumay. Zij studeerde af met de hoogste onderscheidingen. Maria won belangrijke prijzen bij internationale concoursen en kreeg in 2018 de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt.

Gideon den Herder (1986) studeerde o.a. bij Monique Bartels, Clemens Hagen (masterdiploma met de hoogste onderscheiding) en Thomas Grossenbacher (solistendiploma). In 2003 werd Gideon ‘Jong Muziektalent van het Jaar’.

Ook interessant voor jou: