klassiek

Rosanne Philippens en Zoltán Fejérvári | Kamermuziek

met werk van o.a. Beethoven en Schumann


wo 15 november 2023   Grote zaal

20:00 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Rosanne Philippens, één van Nederlands grootste viooltalenten, treedt in deze kamermuziekreeks op met pianist, communicatief kunstenaar en kamermuziekspeler Zoltán Fejérvári.

Rosanne Philippens is één van Nederlands grootste viooltalenten met inmiddels een internationale carrière. Zij begon op driejarige leeftijd met vioolspelen en studeerde bij o.a. Coosje Wijzenbeek en Vera Beths. In 2009 behaalde zij aan het Koninklijk Conservatorium haar diploma summa cum laude. In hetzelfde jaar won zij het Nationaal Vioolconcours (‘Oskar Back’) en in 2014 was zij 1ste Prijs-winnaar van het ‘International Violinwettbewerb’ in Freiburg.

Zij treedt op als soliste bij symfonieorkesten, maar is ook zeer actief als kamermusicienne. Rosanne Philippens bespeelt de ‘Barrere’-Stradivarius uit 1727.

         "…what makes music so essential: that wordless power of expression that brings people together." | Rosanne Philippens

Zoltán Fejérvári studeerde aan de Franz Liszt Muziekacademie te Boedapest bij o.a. Dénes Várjon (de pianist die in onze serie zal optreden in het volgende concert, d.d. 6 december 2023) en in Madrid bij Dmitri Bashkirov. In 2016 ontving hij de Borletti Buitoni Trust Award en in 2017 won hij het Concours Musical International de Montréal. Hij gaf in vele landen solorecitals, en is actief als kamermuziekspeler en solist bij de grote orkesten.

         "Fejérvári is een uiterst communicatief kunstenaar, die…een meesterlijke beheersing van zijn instrument combineert met onberispelijke muzikaliteit."Gramophone

Website: Rosanne Philippens

Clara Schumann - uit Drei Romanzen, op. 22: nr. 1
Schubert - Sonatine in D, D384
Ravel - Sonate nr. 2 in G, M.77
Beethoven - Sonate nr. 9 in A, op. 47, ‘Kreutzer’

Ook interessant voor jou: