specials

KAMP

Hotel Modern


do 18 april 2024   Kleine zaal

20:30 - 21:30 uur

Bestel snel


Een enorme maquette van Auschwitz vult het podium. Overvolle barakken, een spoorlijn, de poort met de woorden Arbeit macht frei.

Op toneel wordt de miniatuurversie van het kamp tot leven gewekt: duizenden geknutselde poppetjes van acht centimeter verbeelden de gevangenen en hun beulen. Als reusachtige oorlogsverslaggevers dwalen de spelers met minicamera’s door de maquette, filmen de gruwelijke gebeurtenissen en maken het publiek ooggetuige.

Waarom Hotel Modern Kamp heeft gemaakt; De grootvader van Hotel Modern-maker Pauline Kalker heette Joseph Emanuel Kalker. Hij was huisarts, heel geliefd bij zijn patiënten, en een geweldige vader voor zijn kinderen. Hij werd in Auschwitz vermoord. Pauline heeft zich altijd een voorstelling willen maken van de plek en de omstandigheden waarin hij de dood vond. Kamp is daarvan het resultaat.

“De makers hebben een vorm gevonden om het opnieuw over dit beladen onderwerp te hebben: Om aan de orde te stellen tot welke uitersten mensen in staat zijn. In alle oprechtheid.”Volkskrant

Website: Hotel Modern

“De makers hebben een vorm gevonden die het mogelijk maakt het opnieuw over dit beladen onderwerp te hebben. Om aan de orde te stellen tot welke uitersten mensen in staat zijn. In alle oprechtheid.” | de Volkskrant

''Oud, jong, ga hierheen als het kan. Zoiets moois en indringends en unieks zie je zelden.'' | Hanneke Groenteman

''Dappere en geslaagde verbeelding van het onbegrijpelijke.' | Historisch Nieuwsblad

''Een voorstelling die zich in de herinnering vastzuigt.'' | Leids Dagblad

 

Makers en spelers: Pauline Kalker, Herman Helle, Arlène Hoornweg

Muziek en live geluid: Ruud van der Pluijm

Techniek: Joris van Oosterhout, Pablo Strörmann

Ook interessant voor jou: