jeugd & familie

Kim van Zeben e.a.

Eendje - een komische reportage over een verwarde eend (6+)


za 6 april 2019   Kleine zaal

16:00 uur

Bestel snel


Muzikaal en vrolijk poppentheater over nieuwsgierig blijven en jezelf worden

  • Eendje’ was een groot succes op de zomerfestivals
  • “Een prachtig, subtiel gelaagd verhaal" (Scénes over de festivalversie)
  • Muziek door De Groentebroeders en Timon Koomen

Actrice en theatermaker Kim van Zeben en regisseur Marije Gubbels brengen met ‘Eendje’ een muzikale vrolijke ode aan de buitenstaander. Journaliste Pia Putman interviewt in haar radioprogramma de eend Dobber, die eigenlijk niet weet of hij wel een eend is. Wat volgt is een spannende roadtrip vol kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk. 

“Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” | Het Parool over de festivalversie uit 2017

Website: Theaterbureau Slot

Spel, tekst, muziek: Kim van Zeben  

Regie, tekst: Marije Gubbels                  

Muziek: De Groentebroeders (Jan en Keez Groenteman), Timon Koomen

Vormgeving: Marlies Schot

Poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef

Kim van Zeben is actrice en theatermaker. Ze speelde vele rollen in (muziek) theatervoorstellingen zoals o.a. Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story. Ze maakte diverse goed ontvangen cabaretvoorstellingen en werd drie keer genomineerd voor een Musical Award voor Beste vrouwelijke bijrol. Ook presenteert zij dit seizoen de Cabarestafette. 

Marije Gubbels is freelance theatermaker. Haar regie van Wintersprookje leverde acht Musical Award Nominaties op. Ze is als vaste gastregisseur verbonden aan jeugdtheater Sonnevanck en ontving voor haar tekst en regie van Tijl Uilenspiegel een Zilveren Krekel. Voor volwassenen maakte ze muziektheatervoorstellingen onder de naam tgBloodyMary. 

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: