muziektheater show

Kloek

Muziektheatergroep BOT


vr 21 april 2023   Grote zaal

20:00 uur

Laatste kans


In Kloek geeft de tere mannenziel zich bloot in een eigentijdse meting met de moederfiguur, en laat Muziektheater BOT zich verleiden tot de meest kwetsbare staat van zijn.

Vier kloeke mannen - type ruwe bolster, van wisselende komaf, met een verschillend bouwjaar, uit een ander nest. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: moederliefde.
Na vele voorstellingen in het Nederlandse en Europese festivalcircuit maakt Muziektheater BOT de zaalvoorstelling Kloek.
In Kloek geeft de tere mannenziel van BOT zich bloot in een eigentijdse meting met de moederfiguur, of ze nu een liefdevol klankbord of een vervloekte kenau was. BOT laat zich verleiden tot de meest kwetsbare staat van zijn.

De veelkleurige verhouding die een man tot zijn moeder kan hebben krijgt vorm in de kenmerkende BOT-taal met een klinkend decor en nieuwe liedjes die moeder bezingen: van ode tot jammerklacht, van ver voor de geboorte tot ver na het graf; zowel kwetsbaar als stoer en met een ferme dosis humor. In Kloek dagen tekstschrijver Jibbe Willems en BOT elkaar uit in ritme en metrum, van ode tot jammerklacht, van smartlap tot slam-poetry. 

Website: Muziektheatergroep BOT

Muziektheatergroep BOT heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld. Met een geheel eigen mix van recht-voor-zijn-raap-theater, zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en een flinke dosis humor maakt BOT kleine liedjes met een groot hart.
BOT schuurt, raakt en beroert het publiek, en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de worsteling die ‘t leven soms is.
BOT maakt tourvoorstellingen die te zien zijn op festivals en in zalen in heel Europa, en locatieprojecten op bijzondere plekken in eigen land.

Spel en muziek: Job Van Gorkum, Tomas Postema, Geert Jonkers, Doan Hendriks

Regie: Moniek Merkx

Teksten: Jibbe Willems en BOT

Productie: Linde Legat

Ook interessant voor jou: