toneel

Kom hier dat ik u kus

Sophie van Winden, Dragan Bakema e.a.


do 16 mei 2019   Grote zaal

20:00 - 22:05 uur

Laatste kans


Toneelvoorstelling vol humor, scherpte en ontroering 

‘Kom hier dat ik u kus’ is de tweede roman van Griet Op de Beeck, die binnen een week na verschijning een bestseller werd. Na het succes van de toneelbewerking van ‘Vele hemels boven de zevende’, is voor het eerst het confronterende verhaal over Mona en de complexe verhoudingen in haar familie op het toneel te zien. 

"Twee Mona's gaan prachtig met elkaar in gesprek" | NRC ★★★★

Mirjam Koen regisseert een topcast met onder anderen Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos in dit aangrijpende verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde.

"De twee actrices vormen een zeer charismatisch duo" | Volkskrant ★★★

Inleiding door Robert van Laar

Voorafgaand aan de voorstelling geeft verhalenverteller en acteur Robert van Laar een inleiding. Hij gaat vooral in op het maakproces: hoe heeft bewerker Janine Brogt een theatertekst gemaakt van de roman? Welke theatrale ingrepen waren daarvoor nodig? Vervolgens gaat het over de zoektocht van regisseur en acteurs, met name over de specifieke werkwijze van Mirjam Koen, die acteurs graag betrekt in het maakproces en de manier waarop het decor meehelpt bij het vinden van een theatrale vorm. En natuurlijk over de thematiek: wat moet je overwinnen op weg naar volwassenheid?

Robert van Laar (Amsterdam, 1975) studeerde in 2017 af aan de opleiding Creative Writing van de ArtEZ kunstacademie in Arnhem. Hij is verhalenverteller en acteur en speelde o.a. in de televisieseries Het Huis Anubis en Onderweg Naar Morgen. Robert van Laar is één van de acteurs in Kom hier dat ik u kus.

Website: Hummelinck Stuurman Theaterbureau

Tekst: naar de roman van Griet Op de Beeck

Toneelbewerking: Janine Brogt

Regie: Mirjam Koen

Spel: Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema, Oda Spelbos, Reinout Bussemaker en Misja Nolet

De inleiding wordt verzorgd door Robert van Laar. Robert (Amsterdam, 1975) studeerde in 2017 af aan de opleiding Creative Writing van de ArtEZ kunstacademie in Arnhem. Hij is verhalenverteller en acteur en speelde o.a. in de televisieseries Het Huis Anubis en Onderweg Naar Morgen. Robert van Laar is één van de acteurs in Kom hier dat ik u kus.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van een heerlijke Dagschotel uit Karma's Keuken voor slechts € 18,50 per persoon.

Op het menu staat een rode rundercurry of een vegetarische groene curry. Geserveerd met papadum, jasmijnrijst, mangochutney en raita.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu uw Dagschotel.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Ook interessant voor u: