cabaret

Martijn Koning

Koning van de toekomst


do 16 april 2020   Grote zaal

20:00 uur

Afgelast


De voorstelling Koning van de Toekomst van Martijn Koning wordt geannuleerd. Martijn heeft meer tijd nodig om zijn voorstelling af te maken. Kaartkopers worden door ons geïnformeerd. Martijn schrijft: 

Lieve mensen,

Ik ben mezelf een klein beetje voorbij gehold. Ik maak elk jaar een nieuwe theatershow. En soms maak ik er zelfs twee. Maar het plan om in een jaar drie shows te maken is te veel gebleken. Koning van de Dieren, en de oudejaarsshow, en ook nog Koning van de Toekomst kan dus niet. Voor Koning van de Toekomst heb ik meer tijd nodig. Anders heet mijn volgende show Koning van de Burnout. Daarom heb ik met pijn in het hart, maar met blijdschap in het verstand, besloten om de optredens van de komende vier maanden te verplaatsen om meer tijd te hebben voor het schrijven en het ontwikkelen van de show. Hoe toepasselijk: Koning van de Toekomst verplaats ik een stukje naar de toekomst.

 

Martijn Koning heeft gelukkig energie teveel. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheidgarantie’; 80 minuten pure stand-up comedy.

“Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top.” | NRC ★★★★

Zijn hoofd staat niet stil; als een pinball machine vuurt hij zijn grappen en zeer komische observaties op zijn publiek af. Hij probeert het heus; stil staan, stil zitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk. Zelfs met vissen is hij gestopt.

“Hij is zijn eigen dolgedraaide doventolk” | de Volkskrant

Website: Bunker Theaterzaken

Trouw : “Koning is een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties.”

Volkskrant ★★★★: “Koning toont zijn grote verteltalent…”

Dagblad vh Noorden ★★★★: “Hij maakt er in een adembenemend tempo een geweldige stoeipartij van. Spits en fantasierijk, vooral.”

AD ★★★: “Martijn Koning verheft slap geouwehoer over de tergende alledaagsheid der dingen dikwijls tot kunst.”

Parool: “Hij snapt dat het uitvergroten van je eigen mankementen vrijwel altijd op de lachspieren werkt.”

Theaterkrant (Keuze van de Criticus): “Koning van de dieren is het beste dat Koning tot nu toe heeft gemaakt.” 

Regie: Raoul Heertje

Ook interessant voor u: