Kunstcafé


vr 10 mei 2024   Theatercafé

10:15 - 11:45 uur

Verkoop aan de deur


Het Kunstcafé vindt elke tweede vrijdag van de maand plaats en is er voor iedereen die bij een kop koffie wil genieten van een verrassend kunstprogramma met muziek, theater, dans of beeldende kunst.

Het Kunstcafé betrekt je bij actuele onderwerpen en activiteiten in en rondom Deventer en je ontmoet andere kunstliefhebbers in een ongedwongen sfeer. Kunstcircuit is de organisator van het Kunstcafé. Sinds dit seizoen is de locatie het theatercafé in de Deventer Schouwburg waar je een lekker kopje koffie kunt bestellen (betalen is alleen met pin).

Programma vrijdag 12 april

10.00 uur            INLOOP

10.20-10.35    

Onder de noemer hanze art- oude boeken nieuwe kunst is uitgeverij Petrichor gevraagd door de Athenaeumbibliotheek mee te werken aan een bijzonder project tijdens het Hanzejaar 2023.                      Suzan Folkerts conservator van de Athenaeumbibliotheek praat u bij over dit bijzondere project.                             
10.35 -10.50     

Anjo de Bont Hein te Riele ontvangen 10 april de de Gulden Adelaar, de culturele prijs van de gemeente Deventer, ingesteld bij besluit van de gemeenteraad op 23 september 1957. De prijs is  bedoeld voor de meest uitblinkende prestatie op het gebied van beeldende kunst, literatuur, muziek, toneel of wetenschap. Rene Berends is lid van de adviescommissie en vertelt meer over deze prijs. 

10.50-11.05       

Famke schrijft Nederlandstalige Alternatieve Poprock en biedt een thuis voor mensen met een dikke huid, maar een zacht hartje. Ze begeleidt zichzelf op de piano en hoopt met haar teksten en muziek een intimiteit te creëren waarin onzekerheden er mogen zijn en kwetsbaarheid iets schitterends is. 

11.05-11.15       PAUZE

11.15-11.35    

Bjarni Skúli Ketilsson (Baski) is geboren op IJsland en woont sinds 1996 in Nederland. Hij is kunstschilder, docent en restaurateur van kunstwerken (en instrumententen). Heb je een mooi schilderij geërfd, Baski maakt hem weer als nieuw. Daarnaast geeft hij schilderles zowel in Deventer als op IJsland. Baski vertelt over zijn diverse werkzaamheden.

Voor in je agenda; het volgende Kunstcafe vindt plaats op 10 mei 2024. 

 

Website: Kunstcafé

Ook interessant voor jou: