toneel

Lady Chatterley's Lover

De Warme Winkel


wo 23 november 2022   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start za 3 september 10:00


De grensverleggende roman ruig en teder meegenomen naar de 21e eeuw

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal en was het lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten. In het geniep werd het boek decennia van hand op hand doorgegeven.

Hoewel Lawrence toen vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij voelde heilig vuur om eerlijk te spreken over seks en seksuele voorkeur. Hij wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken.

Houvast zoekend in het verleden, van henzelf en van het begin 20e-eeuwse Engeland, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met deze schandaalroman. Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw.

Lady Chatterley's Lover is geselecteerd door de Toneeljury van het Nederlands Theaterfestival, als één van de meest indrukwekkende theaterproducties van het moment!

Uit het juryrapport: "In Lady Chatterley’s Lover onderzoeken Florian Myjer en Lisa Verbelen hoe vastgeroeste rolpatronen de huidige seksualiteit nog altijd in hun greep houden. Lady Chatterley’s Lover is op momenten confronterend, maar uiteindelijk vooral aangrijpend in hoe de performers bevrijding vinden in hun eigen marginaliteit. Beiden zijn op zoek naar herkenning. In hun allesoverwoekerende eenzaamheid vinden ze elkaar in een pleidooi voor liefde en seks op een manier die zich door niets en niemand laat beteugelen. Dat is moedig en prachtig." 

Website: De Warme Winkel

Lady Chatterley’s Lover is een verpletterende tirade tegen de heteroseksuele norm.” | NRC ★★★★★

Een genante, hilarische en ontroerende voorstelling over de liefde die niet voldoet aan ‘de norm’.” | de Volkskrant ★★★★

Over De Warme Winkel: 
"De spannendste en consistent interessantste theatergroep van Nederland." | Het Parool
De eigenzinnigst denkbare theatergroep” | De Volkskrant
Een theatergroep die je voorgoed in je hart sluit.” | De Telegraaf
Al jaren het relevantste theatergezelschap uit Nederland.” | De Standaard
"Onvervalst highbrow, maar tegelijk toegankelijk en aanstekelijk, dankzij hun humor, ironie en zelfspot." | NRC

Florian Myjer
Na een steeds intensievere samenwerking is Florian Myjer op 1 januari 2021 toegetreden tot de artistieke kern van dit illustere gezelschap. Lady Chatterley’s Lover is zijn eerste De Warme Winkel-voorstelling in die hoedanigheid en zijn laatste bij Frascati Producties. Hij schreef deze samen met Marieke de Zwaan en BOG.-flirt Lisa Verbelen. Eerder maakte hij in samenwerking met Frascati Producties en/of De Warme Winkel Yves Saint Laurent, Oliver, Regina Rex (nominatie BNG Theaterprijs 2018) en met Kim Karssen de voorstellingen Bloomsbury, Mephisto Park en een succesvolle bewerking van Oorlog en Vrede (nominatie BNG Theaterprijs 2021).

De Warme Winkel maakt nationaal en internationaal furore met geestige, brutale en intelligente voorstellingen over de meest uiteenlopende thema’s. Zo plagieerden zij integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, rekenden ze af met het repertoiretoneel tijdens een voorstelling van Ivo van Hove in Achterkant, markeerden ze een keerpunt voor het klimaat in Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or, zetten ze het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en verpulverden ze bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers. Van die laatste verscheen eind 2021 de gelijknamige -maar radicaal bewerkte- speelfilm i.s.m. filmregisseur Sam de Jong. In het najaar van 2021 tourden ze door Nederland en België met de voorstelling Een oprechte ode aan de Ironie, waarin ze het podium deelden met reality-tv-sterren uit o.a. Temptation Island.

tekst en concept: Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan
naar: D.H. Lawrence
spel: Florian Myjer, Lisa Verbelen
(schrijf)coaching/eindregie: Ward Weemhoff
decor: Janne Sterke
kostuums: Daphne de Winkel
lichtontwerp: Scott Robin Jun
geluidsontwerp: Rik Elstgeest
campagnebeeld: Lonneke van der Palen
coproductie: Frascati

Ook interessant voor jou: