dans

LAVA Collective

Homme


do 1 februari 2024   Kleine zaal

20:30 uur

Verkoop start do 1 juni 10:00


Een gedurfd wankel evenwicht waarbij gevoeligheid en ongepolijste fysieke eerlijkheid samensmelten tot een poëtisch dansconcert.

'Homme' is een theatrale, muzikale dansvoorstelling van LAVA Collective onder artistieke leiding van choreograaf Patricia van Deutekom waarin twee karakteristieke mannelijke dansers en één live
multi-instrumentalist de thema’s broederschap en manhaftigheid letterlijk en figuurlijk te lijf gaan.

'Homme' gaat over verbroedering en broederschap, toenadering en wederzijds begrip. Over speelse, jonge honden en strijdende, dominante alfamannen. Over de jaloezie, ongelijkheid en eenzaamheid in het eerste Bijbelse verhaal van broers Kaïn en Abel. Homme is een zoektocht naar gedragscodes en omgangsvormen. Een zoektocht naar de balans in gelijkheid in geest, lichaam en karakter. Uitdagend, aftastend, gestaag opbouwend naar een sterk fysieke en emotionele krachtmeting in dans, beeld en muziek. 

'Homme' is de derde voorstelling van LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. Geloof, menselijke emoties, actie-reactie zijn terugkerende thema’s in haar werk. Wat Van Deutekom al tijdens 'Furia' (2022) en 'La Despedida' (2023) met een grote cast vrouwen onderzocht, diept zij verder uit met de mannelijke energie en intimiteit in 'Homme'. 

Met live muziekuitvoering van Stefanie Janssen.

Website: LAVA Collective

Concept: Patricia van Deutekom
Choreografie: LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom
Dans: LAVA Collective o.a. Jefta Tanate
Compositie: Evelien van den Broek |
Live uitvoering: Stefanie Janssen | Licht: Tom Verheijen | Campagnebeeld: Hannemijn de Grood

LAVA Collective creëert eerlijke, beklijvende dansproducties waarin de menselijke emotie een belangrijke rol speelt. Het werk verrast telkens weer en laat schoonheid doorschemeren in rauwheid. De voorstellingen worden ook bestempeld als ‘dansconcerten’. Vanuit het principe ‘alles of niets’ en tegelijkertijd kwetsbaar en herkenbaar, komt het werk dichtbij. Niet om je te laten begrijpen met je verstand, maar om te laten voelen met je buik. 


Na de eerste twee krachtige en succesvolle producties 'Furia' (2022) en 'la Despedida' (2023) van LAVA Collective onder leiding van Patricia van Deutekom, brengt het collectief de nieuwe multidisciplinaire voorstelling 'Homme'.
'Homme' is uitermate geschikt voor dansliefhebbers, maar ook bijzonder geschikt voor muziek- en theaterliefhebbers.

Ook interessant voor jou: