muziek

Legendary Albums Live

presenteert Nirvana's MTV Unplugged in New York


vr 24 mei 2024   Grote zaal

20:00 - 21:30 uur

Bestel snel


Legendary albums live is dit theaterseizoen terug met Nirvana's MTV Unplugged in New York.

In 1993 was de legendarische grungeband Nirvana op het hoogtepunt van hun roem, en in datzelfde jaar werden ze uitgenodigd om op te treden in de serie ‘Unplugged’ van MTV. Op 18 november betrad Nirvana het podium van Sony Music Studios in New York City, waar ze een set speelden die de muziekgeschiedenis in zou gaan. Naast eigen werk speelden ze ook covers waaronder David Bowie's ‘The Man Who Sold the World’, dat naadloos paste bij de toon van de rest van de show - uitgekleed, rauw en emotioneel geladen.

De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Helaas zou het optreden van Unplugged een van Nirvana's laatste zijn. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis in Seattle, wat het tragische einde betekende van een van de meest invloedrijke bands van de jaren negentig.

Legendary Albums Live presenteert de LA-Live band, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS, sinds 2019 verder als Blanko) en onder regie van Aike Dirkzwager, een indringende remake van deze een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana waar ook de hits van ‘Nevermind’ en ‘In Utero’ als ‘Smells Like Teen Spirit’ een plek verdienen. Onderga het in deze voorstelling!

Website: Legendary Albums Live

Producent:
Peter Groot Kormelink Producties

Regie:
Aike Dirkzwager

Met:
LA-Live band met o.a. zanger-gitarist Jan de Witte

  • De MTV Unplugged sessie van Nirvana werd voor het eerst op televisie uitgezonden op 16 december 1993.
    Klik hier om het te zien!
  • The Man Who Sold The World heeft Nirvana gespeeld en opgenomen tijdens MTV sessie, maar is oorspronkelijk van David Bowie
    Klik hier om het te zien!

  • In 2022 staat Nirvana tien keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Smells Like Teen Spirit daalt met twee plekken naar nummer 32.

  • Dave Grohl wordt 55 op 14 januari 2024 

Ook interessant voor jou: