toneel

Maureen Teeuwen, Marien Jongewaard e.a.

Liefdesverklaring (voor altijd)


do 29 november 2018   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


"Wanneer u naar buiten stapt, wordt het hier koud."

Maureen Teeuwen, Cas Enklaar, Marien Jongewaard en René van ’t Hof, vier doorgewinterde acteurs en mimespelers, vertegenwoordigen vele decennia aan ervaring in de Nederlandse theaters. Na een lange relatie met het publiek maken zij de balans op. Jarenlang keken wij naar hen, nu kijken zij terug.

Het begon allemaal met de beroemde ‘Publikumsbeschimpfung’ uit 1968, waarmee toneelschrijver Peter Handke het in zijn ogen intellectuele publiek de huid vol schold. In 2014 adopteerden toneelschrijver Magne van den Berg en theatermaker/choreograaf Nicole Beutler het stuk en draaiden het 180 graden. Met zes jongeren brachten ze ‘Liefdesverklaring’, een hartverwarmende dankbetuiging aan het publiek. De voorstelling kreeg laaiend enthousiaste reacties.

‘Liefdesverklaring (voor altijd)’ is het vervolg. Het is doorleefder, rauwer en eerlijker. Want zoals in elke lange relatie komt liefde niet zonder strijd. Het stuk gaat over acteurs, en over toneel, maar vooral over hun relatie met ons. De voorstelling is een onverbloemde ode aan de toeschouwer, aan wederzijds vertrouwen, aan wat ons maakt en wat ons breekt.

Website: Het Zuidelijk Toneel

coproductie van Nicole Beutler Projects, Het Zuidelijk Toneel en Rudolphi Producties

Concept en regie: Nicole Beutler en Magne van den Berg

Tekst: Magne van den Berg

Spel: Antoinette Jelgersma, Cas Enklaar, Marien Jongewaard, René van ’t Hof

Artistiek advies: Piet Menu

Muziek: Gary Shepherd

Met dank aan: Het Nationale Theater

Voorafgaand aan de voorstelling wordt in de Brasserie een heerlijk Argentijns buffet gepresenteerd voor € 22,50 per persoon. Met onder andere Argentijnse uiensoep, mild gekruide kip, Argentijnse ribs met pittige saus en courgette en diverse fajita's. 

Locatie: Brasserie | € 22,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur

Bestel nu uw Thema-Buffet.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks. 

Bestel nu alvast uw borrelplank en wij zorgen dat deze zal klaarstaan op een vooraf gereserveerde plek.

 

Ook interessant voor u: