toneel

Lucas de Man

De Man in Azië


wo 29 januari 2020   Kleine zaal

20:30 - 21:55 uur

Bestel snel


Een theatrale zoektocht naar de millennials van Oost-Azië

In De Man in Azië neemt Lucas De Man je mee op een fascinerende reis door zes Aziatische megasteden. Tijdens de performance ontmoet je de generatie van de toekomst in Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei. De voorstelling toont hoe de Aziatische millennials (geboren tussen 1980-2000), net als de millennials in het Westen, gedreven zijn om een verschil te maken in een complexe, snel veranderende wereld.

“De problemen van deze wereld zijn complex en global. Willen we ze echt aan kunnen pakken, dan moeten we samenwerken buiten de kaders van disciplines of landsgrenzen. Wij willen met dit project onze vooroordelen over Azië laten varen en ook daar op zoek gaan naar onze generatie denkers en durvers.” | Lucas De Man

Met op reis verzameld filmmateriaal, manga animaties en verhalen van inspirerende ontmoetingen vertelt Lucas het verhaal van een taboe-doorbrekende generatie. Een generatie die de noodzaak ziet om de problemen van deze tijd aan te pakken. Want hoe gaan we om met de alsmaar toenemende werkdruk en burn-out verschijnselen onder onze generatie? Wat kunnen we doen aan de groeiende sociale ongelijkheid en het gebrek aan ruimte in steden? En hoe leef je in een toekomst waarin robotica en nieuwe technologieën de wereld zoals we deze kennen drastisch zullen veranderen?

De Man in Azië inspireert

Aziatische millennials tonen een hands on mentaliteit die haast niet te evenaren is. Of het nou gaat om overbevolking, klimaatverandering, eenzaamheid, stress, artificiële intelligentie of iets anders – onze Aziatische generatiegenoten hebben al een antwoord. De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

Theater om te leren, te spiegelen en ons als burgers te enthousiasmeren. Jaja, ik durf het woord Bildung te gebruiken omdat het bij ons in goede handen is.” | Piet Menu

Website: Lucas de Man (volg Lucas op reis)

Productie: Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden
Regie: Lucas De Man en Hyunsin Kim
Dramaturgie: Piet Menu

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van de Specialiteit van de dag uit Karma's Keuken voor maar € 18,50 per persoon.

Vandaag op het menu: Snackbar de luxe
Patatje stoofvlees maar dan anders: kalfswangen in een jus van Deventer Koek geserveerd met huisgemaakte friet en groenten van het seizoen. Of geniet van onze huisgemaakte rode bietenburger met gebakken ei, guacamole en citroenmayonaise geserveerd met koolsalade en zoete aardappelfriet.

Locatie: Brasserie | € 18,50 | Inloop tussen 18.00 en 19.00 uur.

Bestel nu de Specialiteit van de dag

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: