toneel

Lucas de Man

De Man in Azië


wo 29 januari 2020   Kleine zaal

20:30 - 21:55 uur

Bestel snel


Theatraal reisverslag van ontmoetingen met vernieuwers in Azië

Zeg nou eerlijk: wat weten we nou van Azië? Laat staan dat we er wat van begrijpen. Terwijl: de 21ste eeuw is van Azië, zowel economisch als cultureel, als we de deskundigen mogen geloven. Na het succesvolle ‘De Man door Europa’, neemt Lucas De Man je in zijn nieuwe voorstelling mee op zijn reis door het Oosten, met 'De Man in Azië'.

In deze roadtrip door Azië gaat Lucas De Man, samen met zijn reisgenote Hyunsin Kim, op zoek naar Aziatische changemakers. Het videomateriaal van de reis en de gesprekken vormen het materiaal voor een theatraal reisverslag. De Man maakt als geen ander grote en complexe issues inzichtelijk en invoelbaar.

“De problemen van deze wereld zijn complex en global. Willen we ze echt aan kunnen pakken, dan moeten we samenwerken buiten de kaders van disciplines of landsgrenzen. Wij willen met dit project onze vooroordelen over Azië laten varen en ook daar op zoek gaan naar onze generatie denkers en durvers.” | Lucas De Man

Vraagstukken zoals sociale cohesie, milieu en energie, sociale gelijkheid, de toekomst van werk en educatie en het samenleven in megasteden zijn niet Westers of Oosters. Om zulke gedeelde globale issues aan te pakken moeten de opkomende Europese en Aziatische generaties elkaar vinden en samenwerken aan innovatieve oplossingen.

Theater om te leren, te spiegelen en ons als burgers te enthousiasmeren. Jaja, ik durf het woord Bildung te gebruiken omdat het bij ons in goede handen is.” | Piet Menu

Website: Lucas de Man (volg Lucas op reis)

Productie: Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden
Regie: Lucas De Man en Hyunsin Kim
Dramaturgie: Piet Menu

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: