toneel

Lucas de Man

Een Democratische avond voor bijna iedereen


wo 25 november 2020   Kleine zaal

20:30 - 22:00 uur

Bestel snel


Een live onderzoeks performance over de toekomst van democratie

Autoritaire leiders, algoritmes, pandemie en klimaatcrisis. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?

Een fijne en dynamische bijeenkomst waarbij je meegenomen wordt in hun onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Ze geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden.

De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kunt kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of dat je liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt. 

In de coronaperiode (met de verplichte 1,5 meter afstand) is het niet mogelijk zelf je stoel te kiezen. De Kleine Zaal is ingericht als huiskamer met bankjes en zitjes met tafeltjes. Op de avond zelf krijgt je gezelschap een plaats toegewezen. 

Website: In Search of Democracy 3.0

Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel gaan op reis door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0 (Op Zoek naar Democratie 3.0). Samen met lokale partners en burgers doen ze onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. In Search of Democracy 3.0 bestaat uit een interactieve live performance (Een democratische avond voor bijna iedereen), een documentaireserie (gratis op te vragen via Nieuwe Helden), een lezing en een online kennisplatform.

Een democratische avond voor bijna iedereen is tot stand gekomen in samenwerking tussen Stichting Nieuwe Helden (NL/BE), ARSENAAL (BE) en Het Zuidelijk Toneel (NL) als onderdeel van het 'pilot project' In Search of Democracy 3.0 van het Europese culturele netwerk IN SITU. De partners van dit project zijn Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL/LAZARUS, Het Zuidelijk Toneel, IN SITU, Staatstheater Mainz, Theater Aan Zee, Oerol en De Vooruit.

Spel (afhankelijk van de locatie)
Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters, Eva Meijering, Saar Vandenberghe, Isil Vos en Oukje den Hollander

Techniek (afhankelijk van de locatie)
Maarten Snoeck/Mathijs Geraerts

Documentaireserie
Emma Lesuis

In deze coronaperiode vinden wij het belangrijk om een veilige omgeving te bieden voor alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Zodat iedereen met een gerust hart het theater kan bezoeken en dat we samen kunnen genieten van de voorstelling. Neem daarom deze coronamaatregelen tijdens je bezoek in acht. Alleen samen kunnen we zorgen voor een veilige theaterbeleving.

Ook interessant voor jou: