toneel

De Man Is Lam | met Lucas de Man

Het Zuidelijk Toneel, Stage-Z & Stichting Nieuwe Helden


za 28 oktober 2017   Kleine zaal

20:30 - 22:10 uur

Bestel snel


Prikkelende rollercoaster door de wereld van de man.

  • Van, door en met: Lucas De Man, Ahmet Polat en Rashif El Kaoui

Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Maar tegelijk wordt er ook verwacht dat ze mee snikken met Grey’s Anatomy, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Het valt kortom niet mee om man te zijn in onze huidige sterk vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen. De man verkeert in een identiteitscrisis! Lucas De Man, Ahmet Polat en Rashif El Kaoui starten een onderzoek naar de wat het vandaag de dag betekent om man te zijn.

Van de wetenschapper tot de buurman, van pastoor tot imam, van beste vrienden tot volslagen vreemden. Allemaal geven ze hun visie op man-zijn anno nu. Het resultaat van deze zoektocht is te zien in De Man Is Lam, een prikkelende rollercoaster door de wereld van de man.

"Vergelijk onze generatiemannen met de feministen die net na de eerste emancipatiegolf hun beha verbrandden. En tegelijk wil ik mij niet schamen voor mijn testosteron of agressie. Ik wil hout hakken, hard optrekken met mijn auto en knuffelen en in alles evenveel man zijn." | Lucas De Man

Website: Het Zuidelijk Toneel

de Volkskrant

“In een openhartige, geestige mix van ego- en documentair theater gaat Lucas De Man op zoek naar de betekenis van het man-zijn anno nu. (...) Als performer zit De Man bovendien uitstekend in zijn vel. Hij is snel, gevat, charmant, alles lijkt spontaan bij hem op te komen maar is minutieus voorbereid.”

NRC

“De voorstelling wint aan zeggingskracht als De Man zijn solo gebruikt voor individuele wederwaardigheden. Over vriendinnen die nietsontziende seks willen, bijvoorbeeld, en een hekel hebben aan de vrouwelijke man. Of het verhaal over Mo die emotioneel verdeeld is tussen zijn Turkse vader en Nederlandse moeder. Schitterend en bewogen”

Theaterkrant

“Lucas De Man voert het woord, op zijn bekende innemende manier. (...) Wat voor man of vrouw je ook bent, je past altijd wel bij iemand, en nooit bij iedereen. Wees mens en durf te leven.”

 

Lucas De Man

Lucas De Man is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden en presentator van Kunstuur (AvroTros). Van 2013 t/m 2016 was hij als Stadskunstenaar verbonden aan’s-Hertogenbosch. In al zijn projecten streeft Lucas ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing, verwarring en zo uiteindelijk: ont-moeting. Een moment van niet moeten.

Ahmet Polat

Ahmet Polat, fotograaf des Vaderlands 2015-2016, werkt zowel autonoom als in opdracht met publicaties in de NY Times, Vogue, Volkskrant, Rolling Stone tot exposities in Palais des BOZART in Brussel en het Stedelijk, Rijksmuseum en FOAM. Hij won in 2006 de prestigieuze ICP Infinity Award in New York. In 2013, werden twee van zijn projecten genomineerd voor de Dutch Doc Award, Nederlands grootste documentaire fotografie prijs.

Rashif El Kaoui

Rashif El Kaoui is medeoprichter van het VOF Nanda Yo, dat zich specialiseert in commerciële en artistieke audiovisuele producties. Hij doceert welsprekendheid aan de Academie voor Woord te Mortsel. Als acteur toert hij in 2015-2016 met Reizen Jihad, een productie van SINcollectief/t,arsenaal/de Monty en is hij in de periode 2016-2017 te zien in Malcom X en de Odyssee bij de KVS te Brussel.

Geniet van wereldse gerechten en een glas biologische wijn. Het 2-gangen theatermenu bestaat uit een voor- en hoofdgerecht. U breidt dit theatermenu naar wens uit een broodplankje en/of een nagerecht.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Boode via 0570 - 542600.

Locatie: Brasserie | € 22,50  | Inloop tussen 18.00 en 18.30 uur.

Reserveren aanbevolen.

 

Uw kaartje voor het theaterdiner is een reservering. U betaalt achteraf.

Ook interessant voor u: