cabaret

Martijn Koning

Koning van de Lach


za 13 mei 2017   Kleine zaal

20:30 uur

Uitverkocht


Martijn Koning is de grootste belofte van het cabaret (het AD) en speelt geen avond hetzelfde. Hij is hilarisch, absurd, rauw, brutaal, politiek volkomen incorrect en zit bovenop de actualiteit. 

  • Satire op het scherp van de snede
  • De cultuurredactie van het AD riep Martijn uit tot één van de grootste beloften van 2014
  • Martijn is naast stand-up comedian ook columnist, tekstschrijver (Dit was het nieuws) en presentator (Cojones)

Martijn Koning wordt gek als hij elke avond hetzelfde doet. Dus doet 'ie dat ook niet. En een rode draad? Die zal je in zijn voorstelling niet vinden. Hij doet alles op zijn eigen manier. Gelukkig maar, want zo is de Koning van de Lach op zijn best.

Bestel nu kaarten voor Martijn Koning, de grootste belofte van het cabaret.

Website: Martijn Koning

 Volkskrant 

“Koning is een komiek waar de fabrikant van ritalin rijk van kan worden. Zo dendert hij van links naar rechts, van achter naar voren. Toch komt hij een aantal keren terug op het probleem dat tegenwoordig zo ontzettend veel mensen in de slachtofferrol kruipen, zo veel zelfs dat er te weinig daders zijn. Het publiek is na anderhalf uur net zo bekaf als de komiek. Maar wel heel voldaan.”

Parool 

“Er staat ook een andere comedian op het podium. Energieker, scherper, hongeriger. Dat merk je vooral tijdens zijn heerlijke interactie met de zaal, die bijna elke keer tot een goedgeplaatste opmerking leidt. “Er zijn zo veel slachtoffers dat we niet genoeg daders hebben.” Martijn Konings zet de toon voor zijn beste voorstelling tot nu toe al snel. Een rode lijn? Hij doet daar verder weinig mee, maar dat maakt helemaal niet uit. Zijn enige doel is de zaal te laten lachen. Daar slaagt hij dit keer uitstekend in.”

Theaterkrant 

“In ‘Koning van de Lach’ doet Martijn Koning zijn titel eer aan: in een losse stand-up setting presenteert hij een serie sterke grappen. (…)Energieke performance, sterke publieksinteractie en een aantal goede grappen, zoals een heerlijke klaagzang over tennis. Op die momenten laat Koning zien waar hij het beste in is: pretentieloos en bijzonder grappig cabaret over alledaagse onderwerpen.”

NRC Handelsblad 

“Een microfoon, een kruk en wat glazen water-meer heeft Martijn Koning niet nodig om anderhalf uur loos te gaan in stand-up comedystijl. Martijn Koning legt vakkundig contact met het publiek, improviseert naar hartelust en beschikt over veel fantasie, die hem in staat stelt tot vakkundig doorredeneren met lachwekkende gevolgen.”

Ook interessant voor u: