muziektheater

Casablanca

Matzer Theaterproducties I Stefan Rokebrand e.a.


wo 27 maart 2019  

20:00 - 21:25 uur

Afgelast


Wegens tegenvallende bezoekersaantallen hebben we helaas deze voorstelling moeten annuleren. Kaartkopers worden z.s.m. door ons op de hoogte gebracht

'Kar-ma cooks like Mama' deze avond vanaf 18.00 uur gaat wel door. Reserveren kan nog

 

Beladen liefdesdrama, tegen een historische én actuele achtergrond

  • Van de makers van 'Oeroeg' en 'Gejaagd door de wind'
  • Met Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!)
  • Muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker

Een groep acteurs bereidt zich voor op het spelen van Casablanca, geïnspireerd op de Hollywood-klassieker. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending?

“Het lukt Matzer de vluchtelingenproblematiek van nu te combineren met die van toen: er was een tijd dat wij moesten vluchten.” | Theaterkrant

Hoe dan ook, Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!) spelen de gedoemde geliefden waartussen de passie onvermijdelijk oplaait. Is de verwachting. Een fonkelnieuwe voorstelling met live muziek, die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Casablanca geeft een eigen kijk op de wereldberoemde filmklassieker over liefde en moraal in roerige tijden.

 “Stefan Rokebrand speelt Rick met overtuiging en humor. Met Jamie Grant als Ilsa vormt hij een geloofwaardig paar.” | Brabants Dagblad

Casablanca is geschreven door de veelgeprezen theaterauteur Jibbe Willems. De regie is in handen van Madeleine Matzer. Met bijzondere nieuw-gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker.

Ik verlang soms terug naar analoge dagen
naar dagen in zwart-wit.
Niet omdat vroeger alles beter was,
maar omdat ik toen nog dromen kon
over een toekomst.

Website: MATZER Theaterproducties

Tekst: Morag Fullarton

Bewerking: Jibbe Willems

Regie: Madeleine Matzer

Spel: Stefan Rokebrand, Jamie Grant, Tjebbo Gerritsma, Gürkan Küçüksentürk, Marijn Klaver, Carmen van Mulier en Sinan Arat.

Muziek: Helge Slikker

Decor: Sanne Danz

Licht: Catharina Scholten

Kostuums: Ilse Vermeulen

Dramaturgie: Cecile Brommer

Regie-assistentie: Dirk Windhorst

Geniet voorafgaand aan de voorstelling van 'Kar-ma cooks like Mama' voor € 29,50 per persoon.

Jolanda Timmer van Kar-ma's keuken stelt op woensdag 27 maart 2019 een speciaal ‘Moeder de vrouw’ Boekenweek Diner samen. Zij gaat op zoek naar de familierecepten van de moeders van de Kar-Ma’s Keuken koks. De dochters gaan koken en de mamma’s vertellen ‘live’ bij het serveren over de ontstaansgeschiedenis van het gerecht. Hoe komen zij aan deze gerechten? Wanneer maken ze dit? Wie maakte het voor hen en wat hebben zij er aan aangepast? Hoever gaat het familierecept terug de tijd in? Welke verhalen horen bij dit recept?

Dit levert een heerlijke mix op van Hollandse, Surinaamse, Nederlands-Indische en Italiaanse keukengeheimen. Na afloop krijgt iedereen de recepten van de moeders mee naar huis. 

Locatie: Brasserie | € 29,50 | Tussen 18.00 en 20.00 uur.

Bestel nu uw diner.

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Kar-Ma's Keuken via 06 - 248 620 77.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: