toneel

Mensen zoals jij

WAT WE DOEN | Floris van Delft


wo 17 april 2024   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Een persoonlijk familie epos over generaties die zwijgen

Mensen zoals jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen? 

Floris van Delft, maker van Schijn (Fahd Larhzaoui) en JA (Nasrdin Dchar), vervlecht in deze voorstelling zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben en van wie de familieverhalen toch sprekend lijken op die van zijn eigen familie. Met deze persoonlijke voorstelling stelt hij de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in Nederland?

Over het gezelschap/de maker:
WAT WE DOEN werkt aan uitdagende projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen - met theater, maar ook met podcasts, standup comedy en lezingen. Wij zijn altijd op zoek naar vormen die passen bij onze onderwerpen én ons publiek. Bekend van onder andere de voorstellingen Angry Young Men (2022), Hoe ik talent voor het leven kreeg (2020 en 2022), Een zorg voor later (2021) en MOLLEN (2018 en 2021).

Website: WAT WE DOEN

Tekst en regie: Floris van Delft
Spel: Matthijs IJgosse, Juan Zyad, Imanuelle Grives e.a.
Muziek: Haytham Safia
Beeldende kunst: Quentley Barbara
Kostuums/Beeld: Nicky Nina de Jong
Technische productie en lichttechniek: Remko van den Ende
Campagnebeeld: Foto: Mark Engelen en Ontwerp: Het Echte Werk
Projectcoördinatie: Judith van Hemert
Marketing en communicatie: Špela Semion
Zakelijke leiding: Aziza Sbiti
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

Ook interessant voor jou: