cabaret

Micha Wertheim

Voor Alle Duidelijkheid


wo 5 februari 2020   Kleine zaal

20:30 uur

Uitverkocht


Prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads

Na het meer experimentele tweeluik 'Ergens anders' en 'Iemand anders' is Micha Wertheim terug in de theaters met een cabaretvoorstelling. Zijn zevende. Over het verlangen naar een toestand vóór alle duidelijkheid. De behoefte onbevangen in het leven te staan. Kennis kan een muur worden, die alle schoonheid aan het zicht onttrekt. Nu alles altijd en overal duidelijk is, wordt verdwalen steeds lastiger. Raak de weg nog maar eens kwijt. Durf je maar eens vallend staande te houden.

Met 'Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid' keert hij terug naar de vorm waar het mee begon: Stand-Up. Stand-Up Comedy zoals Stand-up bedoeld is: Persoonlijk, grappig zonder opsmuk. Zoals altijd is hij scherp, soms ongemakkelijk en Wertheim zou Wertheim niet zijn als hij er niet toch een draai aan geeft, die de voorstelling net even anders maakt.

“Hij ontregelt het publiek en heeft echt iets te melden.(…) Daarmee heeft hij het nog altijd een unieke positie binnen het Nederlandse cabaretlandschap” |Trouw ★★★★

Website: Micha Wertheim

15 jaar geleden won Micha Wertheim het Leids Cabaret Festival en ontwikkelde zich tot één van de meest originele en spraakmakende comedians van zijn generatie. Wertheim is niet alleen grappig, snel en slim, hij is ook nog eens heel productief. Behalve 11 voorstellingen waarmee hij ook in Amerika en Engeland lof oogstte, schrijft hij wekelijks spraakmakende columns (eerst voor Vrij Nederland, momenteel Achter op de Volkskrant), publiceerde hij essays over de moeilijkheden en beperkingen van humor voor De Correspondent en NRC Handelsblad, maakte hij 4 kinderboeken en twee muzikale kindervoorstellingen (waarvan de laatste samen met Fay Lovsky) en is hij samen met Paulien Cornelisse al tien jaar de drijvende kracht achter Echt Gebeurd, de best beluisterde podcast van Nederland.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: