toneel

Minoux & Eelco Smits

Niet de vaders


vr 1 oktober 2021   Kleine zaal

20:00 - 21:20 uur

Bestel snel


LET OP: Voor toegang tot de voorstelling heb je een coronatestbewijs nodig. Gebruik hiervoor de Coronacheck-app. Vergeet ook vooral je legitimatiebewijs niet.
Kijk voor meer informatie op onze pagina Veilig naar het theater. Wij wensen je een fijn bezoek!


‘Vader en moedertje’ op hoog niveau, scherp en humoristisch

In deze voorstelling speelt cabaretier en theatermaker Minou Bosua ‘vader en moedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits – acteur bij Internationaal Theater Amsterdam – en de vader van haar zoon, waar zij niet de moeder van is maar die wel haar naam draagt. Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

Een scherp en humoristisch onderzoek waarin de rollen en patronen van het oude gezin hartstochtelijk worden doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden? Wat neem je mee van je eigen opvoeding? Welk recht heb je als je alleen op zondag het vlees komt snijden? En dat terwijl we steeds minder vlees eten? En geeft een snor nog autoriteit wanneer deze naar de laatste mode is geëpileerd?

‘Wat wil je hem eigenlijk meegeven?’, vraagt de ene niet-de-vader aan de andere. ‘Hem’ is de zoon van wie ze beiden ‘niet de vader’ zijn, maar die ze wel samen de wereld in gewenst hebben. Theatermaker Minou Bosua en acteur Eelco Smits gaan dit fundamentele opvoedingsvraagstuk aan in het liefdevolle Niet de vaders. | theaterkrant.nl

Welkom bij de bouw van de nieuwe hoeksteen!

Niet de vaders van wordt gemaakt i.s.m een uniek en voor deze gelegenheid speciaal samengesteld Brabants homomannenkoor. Samen zingen ze troostrijke levensliederen voor de nieuwe en oude vaders en moeders. Of te wel de voeders.

Concept, tekst, spel - Minou Bosua en Eelco Smits
Regie - Mijke de Jong
Koor - oa. Het groot Brabants homomannenkoor.
Muziek, arrangementen - Erik Vlasblom
Foto - Karin Jonkers, Maasja Ooms

De Volkskrant:

"Ouderschap anno 2020, met zijn vele mogelijkheden. Daarover gaat 'Niet de vaders', een aanstekelijk en hoogst originele vorm van persoonlijk betekenigtheater." ★★★★

 

NRC:

"De adembenemende kwetsbaarheid en generositeit van de makers in de manier waarop ze hun kwetsuren met elkaar en het publiek aangaan, maakt 'Niet de vaders' tot een onvergetelijke theaterervaring." ★★★★

 

Deze voorstelling is onderdeel van de officiële juryselectie van het TheaterFestival.

Uit het juryrapport:
"Met een ontwapenende kwetsbaarheid gebruiken Eelco Smits en Minou Bosua de theatervloer om elkaar en zichzelf te bevragen over hun ervaringen met (onconventioneel) ouderschap. Ze lokken elkaar uit de tent, leggen elkaar het vuur aan de schenen, maar blijven elkaar steevast terugvinden in de strijd en twijfels waar ze elk op hun eigen manier mee te kampen hebben."

Ook interessant voor jou: