toneel

mugmetdegoudentand

Buik - Theater Bouwkunde op locatie


za 24 november 2018   Grote zaal

20:00 uur

Bestel snel


Heerlijke komedie met vileine dialogen van Aaf Brandt Corstius.

  •  Met Marcel Musters en Lies Visschedijk
  • “Musters en Visschedijk vormen een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt.” | Het Parool ★★★★

Maar Marit. Luister nou. Als ik een nier nodig had zou je me toch ook helpen?” Bob neemt zijn zus Marit voor haar veertigste verjaardag mee naar Texel. Eenmaal in het vakantiehuisje, blijkt dat hij nog een reden heeft: hij wil haar vragen om draagmoeder te worden voor hem en zijn vriend. ‘Buik’ is een komedie over oude wrok en nieuw leven, over traag zaad, snelle beslissingen, makkelijke beschuldigingen en moeilijke keuzes. Maar vooral over de vraag: wat heb je over voor je broer of zus?

Na het succes van ‘Fifty Fifty’ en ‘Een Flinke Linkse Vrouw’ is ‘Buik’ de derde samenwerking van Marcel Musters en Lies Visschedijk met schrijfster Aaf Brandt Corstius. Het is een prachtig drieluik geworden over man-vrouwrelaties: een open relatie van een echtpaar, de ongemakkelijke relatie van twee vreemden en de familieband van broer en zus.

“Elk detail zit goed en Musters en Visschedijk spelen soepel en hartverwarmend.” | de Volkskrant ★★★★

Website: Mugmetdegoudentand

Spel en regie: Marcel Musters en Lies Visschedijk

Tekst: Aaf Brandt Corstius

Decor en scènefoto’s: X+L

Kostuums: Maartje Wevers

Haarlems Dagblad:
“Heerlijke comedy, met fijn vileine dialogen en geestige uithalen. Knap hoe Brandt Corstius erin slaagt om actuele en serieuze thema’s aan de orde te stellen, waar je tegelijk (en vooral) heel erg om moet lachen.”

Theaterkrant:
“Zeer komische voorstelling met een bittere nasmaak.” ★★★★

De Volkskrant:
“Elk detail zit goed en Musters en Visschedijk spelen soepel en hartverwarmend.” ★★★★

Het Parool:
“Musters en Visschedijk vormen een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt.” ★★★★

 

Ook interessant voor u: