muziektheater

Marmoucha

Na het Einde


di 23 april 2024   Kleine zaal

20:30 - 22:00 uur

Bestel snel


Na Het Einde is een bizarre, tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling die maatschappijkritische, humoristische en filosofische elementen vermengt.

Deze diepgaande muziektheatervoorstelling neemt het publiek mee op een emotionele reis en ontrafelt de intense en complexe interacties tussen Ali El Jabali, een islamitische fundamentalist, en Christiaan Benders, man met neonazistische overtuigingen. Wanneer Christiaan een cruciale lening nodig heeft om zijn bedrijf, Benders BV, te redden, stuit hij op een onverwachte hindernis: zijn aanvraag wordt afgewezen door Ali. Deze afwijzing ontketent een reeks gebeurtenissen waarbij professionele grenzen vervagen en persoonlijke overtuigingen in conflict komen. De discussie escaleert naar een verhitte confrontatie, culminerend in een fysieke strijd. Blijven hun werelden botsen, of hebben ze meer gemeen dan gedacht?

De voorstelling legt de intensiteit van menselijke emoties en overtuigingen bloot door de confronterende interactie tussen deze twee personages, die niet alleen tegenpolen zijn maar ook spiegels van elkaar.

“De anderen zijn in wezen precies wat we nodig hebben om onszelf te leren kennen” | Jean-Paul Sartre, 1965

Het is en interdisciplinaire muziektheatervoorstelling waarbij theater, muziek en video zijn geïntegreerd. En passend bij de Marmoucha-producties waar de focus ligt op eigentijdse interpretaties van de rijke muziektradities uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée.

Na het Einde is geschreven door Enver Husicic en wordt begeleid door Mohamed Ahaddaf (ud), Mauricio Lobao (percussie & DJ) en Julia Rusanovsky /Sophie De Rijk (viool).

Website: Marmoucha

Spel en regie: Karim El Guennouni 

Spel en regie: Mohammed Azaay

Regieassistente: Guus Boswijk

DJ en muzikant op de vloer: Mauricio Lobao

Ud & Componist: Mohamed Ahaddaf

Viool & muzikant: Julia Rusanovky/Sophie De Rijk

Auteur theatertekst: Enver Husicic 

Componist: Avisha Darash 

Decor: Pavle Mihalic 

Lichtontwerp, decor- en video-ontwerp: Jofferey van der Vliet

Lichttechniek: Mathiesse Coornaert

Geluidstechniek: Anil Ramphal

Kostuumontwerpster: Silvana Nicoletta

Productie: Taraneh Pouryousef Nobar

Ook interessant voor jou: