muziektheater

Marmoucha

Na het Einde


di 23 april 2024   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Na Het Einde is een bizarre, tot nadenken stemmende en bij vlagen hilarische voorstelling met maatschappijkritische, humoristische en filosofische aspecten.

Twee tegenpolen staan tegenover elkaar: de neonazi Christiaan en islamitische extremist Ali. De mannen blijken niet altijd zo radicaal te zijn geweest, maar de omstandigheden hebben hen doen veranderen. In de voorstelling nemen de theatermakers Mohammed Azaay en Karim El Guennouni op vermakelijke, uitgesproken wijze stelling tegen de verharding en de polarisatie in de samenleving. Vanuit een soort hiernamaals keren Christiaan en Ali terug naar de periode waarin ze ieder afzonderlijk van elkaar zijn ontspoord en geradicaliseerd.
Ze ontdekken dat ze in essentie veel meer gemeen hebben dan ze dachten.

“De anderen zijn in wezen precies wat we nodig hebben om onszelf te leren kennen”Jean-Paul Sartre, 1965

Voor Mohammed Azaay en Karim El Guennouni - bekend van ‘De Varkensfabriek’ - is dit de vierde voorstelling die zij samen maken. De acteurs staan bekend om hun snelle en vlijmscherpe speelstijl, hun flitsende dialogen, hun dromerige beschouwende monologen en de absurde situaties waarin zij terechtkomen. 'Na het einde' is een interdisciplinaire muziektheatervoorstelling waarbij theater, muziek, geluid, videobeelden en mapping geïntegreerd zijn.

In de producties van Marmoucha staat een moderne benadering van de culturele muziekrijkdom uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Méditerranée centraal. In de muziektheatervoorstelling Na het Einde is een cross-over van de diverse muziekgenres geïntegreerd.

Website: Marmoucha

Spel en regie: Karim El Guennouni 

Spel en regie: Mohammed Azaay

DJ en muzikant op de vloer: Mauricio Lobao

Auteur theatertekst: Enver Husicic 

Componist: Avisha Darash 

Decor: Pavle Mihalic 

Lichtontwerp: Mike van de Lagemaat 

Film en videobeelden: Jelle Posthuma  

Vormgever videomapping: Aram Aramis 

Ook interessant voor jou: