dans

GRIMM, een spectaculaire reis door een sprookjeswereld

ISH en de Junior Company van het Nationale Ballet


zo 6 mei 2018   Grote zaal

15:30 uur

Laatste kans


Spannende mix van ballet, hiphop en andere dans.

  • "Het. Is. Ge-wel-dig." | De Telegraaf ★★★★★ over Narnia, de eerste samenwerking van het Nationale Ballet en ISH  in 2015

GRIMM is een spectaculaire reis door een grimmig sprookjeswereld. Het gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de Wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de Heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen denderen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

In een volstrekt nieuwe bewerking maken Marco Gerris en Ernst Meisner een compilatie van 'the best of' Grimm-verhalen, doorspekt met magie en eigentijdse elementen. GRIMM is opnieuw een spannende samenwerking van de Junior Company met ISH Dance Collective, na het enorme succes van Narnia. Balletdansers en hiphoppers dansen samen in een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.

Narnia wordt GRIMM

In de seizoensbrochure stond Narnia aangekondigd. Helaas zijn totaal onverwacht de rechten van Narnia voor deze reprise niet verkregen. Dat betekent dat de producent Narnia niet mag opvoeren. Het Nationale Ballet en ISH hebben daarom besloten een nieuwe voorstelling te produceren, in de lijn van Narnia, met hetzelfde artistieke team en voor dezelfde leeftijd (8-99 jaar). Bezoekers die al kaarten hadden zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

www.thisisish.com | www.operaballet.nl

Het Parool★★★★

"Marco Gerris en Ernst Meisner komen bewonderenswaardig ver in hun ambitie om klassieke danstaal en straattaal op een aansprekende manier te combineren."

de Volkskrant★★★★

"Wat opvalt in deze mooie versmelting, is dat de meest brutale, grappige en gemene rollen (…) allemaal voor rekening van de hiphoppers komen en dat zij daarmee de show stelen, hoe goed de balletdansers ook zijn. De charme van vrij en wispelturig bewegen wint het hier van een techniek."

Regie: Marco Gerris en Ernst Meisner

Ook interessant voor u: