dans jeugd & familie

Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast

ISH en de Junior Company van het Nationale Ballet


zo 6 mei 2018   Grote zaal

15:30 uur

Bestel snel


Spannende mix van ballet, hiphop en andere dans.

  • "Het. Is. Ge-wel-dig." | De Telegraaf ★★★★★ in 2015

In 2015 sloegen de Junior Company van het Nationale Ballet en de urban dansgroep ISH in de handen ineen. Met 'Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast' zorgden ze voor een spannend treffen tussen ballet, hiphop en andere dansvormen, met het wereldberoemde boek van C.S. Lewis als inspiratie.

Vier kinderen belanden bij het verstoppertje spelen in een kledingkast, waarachter de sprookjesachtige wereld van Narnia schuilgaat, vol heksen, faunen en andere magische figuren. Ze raken betrokken bij een strijd tussen de legers van ‘het goede’ en ‘het kwade’. Indrukwekkende groepsdansen worden afgewisseld met solo’s en duetten waarin niet alleen hiphop en klassiek ballet voorkomen, maar ook tap, moderne dans en breakdance.

Tip van

"Gezien in Amsterdam in 2015 en dochter Leonoor heeft het er nog steeds over. De breakdancers van ISH stelen de show als de dieren uit de sprookjeswereld." | Anne, Marketing & Communicatie & mama van 3 kinderen

www.thisisish.com | www.operaballet.nl

Het Parool★★★★

"Marco Gerris en Ernst Meisner komen bewonderenswaardig ver in hun ambitie om klassieke danstaal en straattaal op een aansprekende manier te combineren."

de Volkskrant★★★★

"Wat opvalt in deze mooie versmelting, is dat de meest brutale, grappige en gemene rollen (…) allemaal voor rekening van de hiphoppers komen en dat zij daarmee de show stelen, hoe goed de balletdansers ook zijn. De charme van vrij en wispelturig bewegen wint het hier van een techniek."

Regie: Marco Gerris en Ernst Meisner

Ook interessant voor u: