toneel

Het Nationale Theater

Onze straat


za 4 mei 2019   Grote zaal

15:30 uur

Bestel snel


Het theater als straatfeest!

  • Een intiem verhaal vol herkenning, het leven trekt aan je voorbij
  • De schouwburg als gemeenschapshuis, met ruimte voor ontmoeting voor, tijdens en na de voorstelling

Het publiek zit op het podium rondom de acteurs en leeft mee met het leven van de bewoners in een straat en al hun lief en leed. Tussen de scènes worden hapjes en drankjes uitgedeeld. De regisseur Daria Bukvic (Het Nationale Toneel) vraagt zich af: ‘Zijn we in een moderne Europese stad nog in staat om ons met elkaar te verbinden?’

'Onze straat' gaat over een straat, ergens in een stad in Nederland. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, en wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Gedurende de avond leren we tien bewoners uit één appartementencomplex kennen, we zien hoe hun levens zich in twaalf jaar ontwikkelen. En hoe om hen heen de straat verandert: mensen verhuizen, er ontstaan liefdes, kinderen worden geboren, ouderen sterven. Alles verandert, maar het leven gaat door.

Een bijzondere voorstelling op 4 mei. U kunt eerst naar het theater, daarna even bijkomen in ons Theatercafé en door naar de 4 mei herdenking op het Grote Kerkhof. Een dag vol intense ervaringen over het leven met elkaar in al haar facetten. Slechts 200 plekken. Wees er snel bij!

Inleiding door Ricci Scheldwacht

Voorafgaand aan de voorstelling geeft Ricci Scheldwacht een inleiding. Ricci Scheldwacht (Den Haag, 1965) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werkt hij in de journalistiek voor onder meer Esquire, HP/De Tijd en het Indisch maandblad Moesson. Daarnaast geeft hij voor het Nationale Theater inleidingen aan het publiek. In 2014 verscheen zijn boek 'Echte hockeyers douchen niet'.

Website: Het Nationale Theater

Tekst: Nathan Vecht

Regie: Daria Bukvić

Met: Scott Beekman, Leòn Ali Cifteci, Joy Delima, Tamar van den Dop, Antoinette Jelgersma, Yela de Koning, Mark Lindeman, Nazmiye Oral, Bram Suijker, Romana Vrede, Stefan de Walle

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Na de voorstelling kunt u napraten in het Theatercafé onder het genot van een heerlijke kom Indische Soto maaltijdsoep van Kar-Ma’s Keuken (€ 6,00).

Soto ajam (Indonesische kippensoep) is een rijkgevulde maaltijdsoep met o.a. kip, rijst, eieren, taugé, gebakken uitjes

 

Ook interessant voor u: