toneel

Het Nationale Theater i.s.m. Toneelgroep Oostpool

Het duel / Anton Tsjechov


do 28 februari 2019   Grote zaal

20:00 uur

Laatste kans


  • Eerste keer dat deze ‘onbekende’ Tsjechov op het toneel wordt gebracht
  • Een nieuw verhaal, maar met elementen waar Tsjechov-liefhebbers zo van houden
  • Een geweldige cast met in de hoofdrollen Joris Smit en Jacob Derwig

Jeroen De Man regisseert een toneelbewerking van Anton Tsjechovs korte roman ‘Het duel’, dat in ons land voor het eerst op de bühne wordt gebracht. Een primeur van een ‘nieuwe’ avondvullende Tsjechov, waarin de vraag wat ‘goed leven’ is door acht acteurs met een geladen pistool wordt uitgevochten.

In een verlopen badplaats leidt een kleine Russische gemeenschap een bevoorrecht bestaan, te midden van de lokale islamitische bevolking. Eén van hen is de dolende dertiger en intellectueel Lajevski. Hij is hier naartoe gevlucht met zijn Nadezjda, die voor hem haar echtgenoot achterliet in Sint-Petersburg. De brandende zomerhitte zorgt ervoor dat de spanningen in de gemeenschap én in de relatie van de jonge geliefden hoog oploopt. Als de rigide bioloog Von Koren openlijk beweert dat overtollige mensen als Lajevski in het belang van de mensheid moeten worden vernietigd, leidt dat tot een duel op leven en dood.

Website: Het Nationale Theater

Tekst: Anton Tsjechov

Bewerking: Jacob Derwig en Jeroen De Man 

Regie: Jeroen De Man (Ondertussen in Casablanca, Ondine)

Spel: Jacqueline Blom, Violet Braeckman, Jacob Derwig, Hein van der Heijden, Rabbi Jallo, Teun Luijkx, Joris Smit en Jaap Spijkers

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van de voorstelling van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast uw borrelplank en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplak klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: