opera

Nederlandse Reisopera

Jevgeni Onjegin (pocketopera)


do 28 november 2019   Kleine zaal

20:30 - 21:30 uur

Bestel snel


De essentie van Tsjaikovski’s opera in intieme, meeslepende voorstelling van 80 minuten

‘Jevgeni Onjegin’ is een ontroerend en diepgravend psychologisch drama vol emotionele conflicten met lyrische, hartstochtelijke muziek. De meest bekende aria is de Briefscène, waarin Tatjana een wanhopige liefdesbrief schrijft aan Onjegin. Regisseur Kai Anne Schuhmacher legt de beslissende momenten in de levens van Tatjana en Olga onder een vergrootglas en laat zien hoe een enkele beslissing in je jeugd dramatische gevolgen kan hebben voor de rest van je leven. 

We zien het verhaal door de ogen van de oudere Tatjana, die terugblikt op haar leven en haar beslissingen overdenkt. In haar ouderdom is zij alleen, zonder man, in gezelschap van haar zuster Olga. Olga was in haar jonge jaren Tatjana’s vrolijke tegenpool maar zij is nu – in tegenstelling tot Tatjana – een verbitterde en gebroken vrouw. Tatjana kan echter met rust en aanvaarding terugkijken naar elk van de deuren die zich voor haar hebben geopend omdat zij achter de door haar genomen beslissingen kan staan. Ook al was zij zich er als jong meisje nog niet van bewust waarnaar de wegen die zij insloeg zouden leiden.

Het artistieke team bij deze productie bestaat uit de winnaars van de Reisopera Concept Challenge uit 2018. Dit was een eigen ontwerpwedstrijd van de Nederlandse Reisopera, speciaal voor jonge theatermakers in het operavak.

Met 8 musici op het toneel en Nederlandse boventiteling.

Website: Nederlandse Reisopera

Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky
Libretto: Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky en Konstantin Sjilovski
Gebaseerd op roman in verzen van Alexander Poesjkin

Artistiek team
Muzikale leiding: Lee Reynolds
Regie: Kai Anne Schuhmacher
Decor- en kostuumontwerp: Dominique Wiesbauer
Lichtontwerp: Henk Post

Cast
Larina: Annelies Lamm
Tatyana: Anna Emelianova
Olga: Leonie van Rheden
Filippjevna: Ingrid van Ree
Jevgeni Onjegin: Vincenzo Neri
Lensky: Yaroslav Abaimov
Prins Gremin: Rafał Pawnuk

Met begeleiding van acht musici op het toneel

De Nederlandse Reisopera produceert met lef en vindingrijkheid geëngageerde operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland. De Reisopera gelooft dat opera de manier waarop mensen naar zichzelf en de wereld om zich heen kijken kan veranderen.

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Ook interessant voor u: