cabaret

Nilgun Yerli

Tinderella - try out


do 9 februari 2023   Kleine zaal

20:30 uur

Bestel snel


Nilgün Yerli is weer terug in Nederland, in het theater en vooral bij haar zelf. Sinds Carré 2005 is er veel gebeurd in het leven van Nilgün en in de Wereld. Haar Ongewone Leven. Ze emigreert naar Istanbul, New York & London, nergens voelt ze zich zo thuis als in Amsterdam en komt weer terug…het liefst in het Theater.

Inmiddels is Nilgün 50 jaar. Getrouwd, Moeder, Gescheiden, Werkeloos, Geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt... Wat doe je dan?

Je klampt je vast aan je herinneringen maar die doen verdriet want alles is vergaan…Kommer en Kwel? Welnee….Er is altijd een dooddoener zoals “Hoop”….en gek genoeg voor een dooddoener bezorgt het toch heel veel leven.

Onze contacten online vermenigvuldigen zich
Terwijl de eenzaamheid in het hart een kietelende kwelling blijkt
Relaties zijn net als wegwerp artikelen geworden
Het hart leidt en het verstand begeleidt
Maar als het verstand te veel begeleidt dan lijdt het hart...

Ze zoekt in Tinderella naar de ‘Grote Liefde’ en daarmee zichzelf.
Alsof er ook een ‘Kleine Liefde’ bestáát trouwens.
Ja die bestaat!
Er is heel veel kleine liefde, niet in het leven dat fan-tas-tisch moet zijn, maar wel in het gewone leven dat natuurlijk helemaal niet gewoon is, want niets is gewoon.

In de voorstelling komen we uiteindelijk in dat gewone leven terecht, want daar is ALLES - je moet het alleen zien, léren zien. Je moet durven het gewone, buitengewoon te maken.

Ook interessant voor jou: