muziektheater

Nina Bobo

Siepa


vr 29 maart 2024   Kleine zaal

20:30 - 21:45 uur

Bestel snel


Nina Bobo Siepa is een intieme muziektheatervoorstelling in de vorm van een roadmovie. Een kwetsbaar duet tussen een jonge Indische Nederlander en haar Javaanse voormoeder. Het decor is het onpeilbare Java, waar de oorsprong ligt van veel Indische families.

Voor deze voorstelling ging schrijver en regisseur Koen Verheijden voor het eerst zelf naar Indonesië, met het doel antwoord te vinden op de vraag wie zijn Javaanse voormoeder Siepa was en wat met haar is gebeurd.

In Nina Bobo Siepa reist de eigenzinnige Robijn met een backpack op haar rug en met krampen in haar buik naar het land waar haar familie generaties lang heeft gewoond. In dat land hoopt ze de bron van het diepe verdriet van haar familie te vinden. De persoonlijke reis van Robijn wordt verweven met de strijd van haar Javaanse voormoeder Siepa die er alles aan doet om bij haar pasgeboren kind te blijven. Twee verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met de koloniale overheersing van Nederland in Indonesië.

Nina Bobo Siepa is het derde en laatste deel van de Nina Bobo trilogie waarin regisseur en schrijver Koen Verheijden als derde generatie Indische Nederlander zijn familiegeschiedenis centraal stelt om verschillende perspectieven op dit verleden te onderzoeken. Alle delen zijn afzonderlijk van elkaar te bekijken.

 

Regie en tekst: Koen Verheijden

Spel: Bo Bojoh en Judith Noyons

Componist en muzikant: Reggy van Bakel

Scenografie: Tim Vermeulen

Kostuumontwerp: Hanne Pierrot

Lichtontwerp: Niels Runderkamp

Dramaturgie: Liet Lenshoek

Fotografie: Maïten de Schepper

Een productie van: Theaterproductiehuis Zeeland en Bloos

 

Ook interessant voor jou: