theater

Noord Nederlands Toneel e.a.

Before/After


vr 10 april 2020   Grote zaal

20:00 - 22:00 uur

Afgelast


De voorstelling Before/After van Noord Nederlands Toneel e.a. wordt afgelast. De Deventer Schouwburg volgt de voorschriften vanuit de overheid met betrekking tot het coronavirus. Voor de Deventer Schouwburg betekent het dat alle voorstellingen, concerten, activiteiten en evenementen tot 1 juni afgelast worden.

Kaartkopers worden door ons geïnformeerd. Wij doen onze uiterste best de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Lees meer.

 

Grote gevoelens op de vierkante millimeter

38 gewone mensen doen gewone dingen. Ze draaien een gloeilamp in, bekijken een schilderij, ontdekken een grijze haar, halen een jeugdherinnering op, wachten op een hotelkamer, of kibbelen op een bedrijfsborrel. Maar in het toneelstuk 'Vorher/Nachher' laat de Duitse schrijver Roland Schimmelpfennig in al die levens iets heel kleins verschuiven waardoor die nooit meer zullen zijn als voorheen. 

Na onze fascinatie voor het leed van anderen (‘Carrousel’), conflict tussen wereldreligies (‘Salam’) en de toekomst van de mens (‘Brave new world 2.0’) zoemt regisseur Guy Weizman in op het kleine en alledaagse. De meeste levens zijn helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant. Misschien schuilt het diepmenselijke juist in het alledaagse. In een beeldende, poëtische mozaïekvoorstelling met een grote cast van dansers en acteurs komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen tot leven vol grote gevoelens op de vierkante millimeter.

'Voorheen/Nadien' is een samenwerking van Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Asko| Schönberg, Slagwerk Den Haag & Silbersee/Spr!t

Website: Noord Nederlands Toneel

Regie: Guy Weizman
Tekst: Roland Schimmelpfenning
Choreografie: Roni Haver
Cast: dansers, acteurs en muzikanten uit het NITE ensemble
Decorontwerp: Ascon de Nijs
Kostuumontwerp: Maison de Faux

Ook interessant voor u: