cabaret

NUHR

Alle 30 NUHR


za 17 maart 2018   Grote zaal

20:00 - 22:00 uur

Wachtlijst


Dertig jaar NUHR. Dertig jaar lol. Dertig jaar littekens.

  • Met: Peter Heerschop, Viggo Waas, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr

Een unieke mogelijkheid om de cabaretmannen van NUHR nog één keer aan het werk te zien, in hun dertig favoriete scènes uit dertig jaar samenwerking. Maar het wordt geen best-of programma, want NUHR zou NUHR niet zijn als ze met het bestaande materiaal niet een heel nieuw programma zouden maken.

Natuurlijk zullen de mannen elkaar met alles-water- is ook dit keer hard aanpakken. Ze zullen die scènes en liedjes eruit pakken die nog steeds actueel lijken te zijn en die het beste bij ze naar boven zal halen.

Website: NUHR

Theaterkrant 

''Veel materiaal van NUHR blijkt tijdloos te zijn en dat is een topprestatie.''

''Dit verzamelprogramma is een waardig toetje geworden.''

''Stevige dosis onbekommerde lol en slapstick.''

''Geweldig spannende scènes.''

 

Volkskrant 

''De vier mannen halen nog steeds het beste in elkaar naar boven.''

''Flitsende show.''

''Strak uitgevoerd, met sterk spel over de hele linie.''

''Energie en dynamiek.''

 

NRC 

‘strak gecomponeerde voorstelling’

‘NUHR schetst met dit overzicht ook een mooi tijdsbeeld’

‘Soms wordt het oudere materiaal weer pijnlijk actueel’

‘rijk oeuvre’

Wat vooraf ging

November 1987: drie zingende, dansende, filosoferende gymleraren halen – tot hun eigen verrassing – de finaleplek bij Cameretten, waarin ze – opnieuw tot hun eigen verrassing – niet tot winnaar worden uitgeroepen. Toch besluiten ze om door te gaan.

Nadat zij buurthuizen, theaterrestaurants, schoolpodia en jongerencentra ternauwernood hebben overleefd, kruipen zij in de tien jaar daarna via Het Vestzaktheater in Vlissingen omhoog tot Koninklijk Theater Carré.

In dertig jaar maakte NUHR veertien programma’s. Daarnaast maakten zij ook nog acht programma’s met de Ploeg. Met de zes meest recente NUHR-programma’s wonnen ze twee keer de Poelifinario en werden ze nog één keer genomineerd.

Voor hun muziek hebben ze – om voor henzelf onduidelijke redenen – zelfs een keer de Zilveren Harp gekregen.

In 30 jaar heeft NUHR naar schatting 2800 keer opgetreden. Dat is ongeveer 5600 uur op het podium. Waarvoor minimaal 10.000 uur is gerepeteerd.

Eén keer – in Theater PePijn – is er niet gespeeld omdat er echt nul bezoekers waren.

Het kleinste aantal toeschouwers waar wel voor gespeeld is, is 2 personen waarvan 1 betalend. Dit was in 1989 in Waddinxveen. Eigenlijk hadden ze de regel dat er altijd meer mensen in de zaal moesten zitten dan er op het podium staan, maar als de directeur het goed zou vinden kon hij misschien nog een optreden regelen.

Ook de vijf mensen publiek in Theater Zuidplein in Rotterdam en de acht van de Teerstof in Schiedam staan nog vers in het geheugen.

In de Kleine Komedie heeft NUHR inmiddels 197 keer opgetreden. Tijdens deze tour van Alle 30 NUHR zal daar het 200ste optreden worden gegeven. NUHR heeft daar inmiddels in de bovenfoyer een eigen ‘Niet Uit Het Raam-Raam’ vanwege hun 25-jarig jubileum.

In 1997 werd Eddie B. Wahr onderdeel van de groep, om nooit meer te vertrekken (al was het tijdens zijn leukemie in 2013 wel even spannend).

Zij hebben één platinaplaat gescoord als onderdeel van het Kopspijkersteam met One Day Fly. Een lied dat na die stunt nooit meer door iemand vrijwillig is gedraaid.

Ze hebben (De Ploeg niet meegeteld) rond de 3000 keer samen in een restaurant gegeten waarbij:

  • Peter elke maaltijd heeft gezegd: “Wat hebben we het goed he?”
  • Viggo vooraf altijd stokbrood heeft besteld ‘voor de jongens’.
  • Joep naar schatting 24 kilo frietjes heeft gebietst bij anderen omdat hij die niet hoefde en alleen een salade nam.

Los van dat de heren bij het Ploeg-programma Festen allemaal in hun blote piel op het podium hebben gestaan, heeft Viggo naar schatting in totaal 750 keer zijn shirtje uitgetrokken en 400 keer zijn broek. Peter ook ongeveer 400 keer (helaas soms ook ongevraagd).

De Takaminegitaar van Joep is in 1988 aangeschaft en voldoet al 29 jaar, ondanks de scheuren, barsten en andere littekens van 29 jaar optreden.

Ten slotte zou NUHR helemaal niet zo NUHR zijn als dat ze nu zijn, als ze niet hadden mogen werken met de groep topregisseurs die ze in al die jaren hebben geschoold en begeleid. En als ze niet elke avond werden bijgestaan door wat hen betreft de beste technici van Nederland. Voeg daar de unieke decorbouwer en het productieteam aan toe.

Tel het allemaal op en je begint langzaam te begrijpen waarom ze het 30 jaar met elkaar hebben volgehouden.

Geniet van wereldse gerechten en een glas biologische wijn. Het menu bestaat uit een voor- en hoofd gerecht en stelt u samen vanaf de menukaart. U breidt dit rmenu naar wens uit een broodplankje en/of een nagerecht.

 

Locatie: Brasserie | € 22,50  | Inloop tussen 17.30 en 18.00 uur

Reserveren* aanbevolen

 

Voor speciale wensen en vragen neemt u contact op met Boode via 0570 - 542600.

* Uw kaartje voor het theaterdiner is een reservering. U betaalt achteraf.

Ook interessant voor u: