jeugd & familie

Oorlogswinter (10+)

Theatergroep De Jonge Honden


vr 10 april 2020   Kleine zaal

19:30 - 20:45 uur

Afgelast


De voorstelling Oorlogswinter van Theatergroep De Jonge Honden wordt afgelast. De Deventer Schouwburg volgt de voorschriften vanuit de overheid met betrekking tot het coronavirus. Voor de Deventer Schouwburg betekent het dat alle voorstellingen, concerten, activiteiten en evenementen tot 1 juni afgelast worden.

Kaartkopers worden door ons geïnformeerd. Wij doen onze uiterste best de voorstelling naar een latere datum te verplaatsen. Lees meer.

 

Bloedspannende familievoorstelling naar het bekende jeugdboek Oorlogswinter van Jan Terlouw

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen? 

Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. In 2020, 75 jaar na de bevrijding van Nederland, bewerkt Theatergroep De Jonge Honden het boek tot een bloedspannende theatervoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een verschrikkelijke oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

De familievoorstelling Oorlogswinter wordt geproduceerd door Theatergroep De Jonge Honden in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar vrijheid en Stichting 4 Oost. De voorstelling is in het voorjaar van 2020 te zien in de theaters in Overijssel. De regie is in handen van Jolmer Versteeg, het script wordt geschreven door Wessel de Vries.

Website: Theatergroep De Jonge Honden

Maak uw avond compleet met een heerlijke borrelplank voor 2 personen. Voor € 12,50 geniet u in de pauze of na afloop van blokjes oude kaas, fuet worst, olijven of nootjes, kipfingers en cheesesticks.

Bestel nu alvast en bespreek voor de voorstelling, aan de bar, waar uw borrelplank klaargezet wordt.

Regie: Jolmer Versteeg
Script: Wessel de Vries
Projecties: Wieger Steenhuis
Muziek: Sebastiaan Flier en Fleur Dikken
Spel: Klemens Patijn, Rik Witteveen, Yari van der Linden, Jelle Mensink, Tessa de Lange en Robert Baarda
Techniek: Valentijn van der Mieden
Decorontwerp: Bas Verduijn

Oorlogswinter wordt in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar Vrijheid en Stichting 4 Oost geproduceerd. Oorlogswinter wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting 4 Oost, BNG Cultuurfonds, Gemeente Zwolle, vfonds en Provincie Overijssel. 

 

 

 

Ook interessant voor u: