toneel

Detective Moncler

Toneelgroep Oostpool


wo 8 februari 2023   Kleine zaal

20:30 uur

Verwacht


Een bloedstollende theaterthriller  

Detective Moncler (Susan Visser) is de beste detective van haar tijd. Maar wanneer ze uiteindelijk haar aartsvijand achter de tralies heeft gezet weet ze niet meer wie ze is. Ondanks de liefdevolle pogingen van haar naasten om haar aan een nieuw doel te helpen valt Moncler in een diep zwart gat. Ze besluit alles en iedereen achter zich te laten en geeft zich op voor een experimenteel overheidsprogramma. Ze zal ingevroren worden en in de verre toekomst worden ontdooid. In een nieuwe wereld met nieuwe kansen. 

Maar wanneer ze veel sneller dan verwacht wakker wordt gemaakt is ze gedwongen om de confrontatie aan te gaan met iedereen die ze zo rücksichtslos heeft achtergelaten. En dan blijkt er ook nog eens een nieuwe killer on the loose… 

Hulst & Tarenskeen vonden in Susan Visser (bekend van Gooische Vrouwen) hun perfecte Moncler. Samen met haar brengen zij het publiek met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller. Over verlies, de zoektocht naar vergiffenis en de wens om te verdwijnen. 

Website: Toneelgroep Oostpool

concept en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen | tekst Kasper Tarenskeen | spel Susan Visser e.a.

Tragikomische millennial-hits 

Jan Hulst en Kasper Tarenskeen vormen een eigenzinnig schrijf- en regieduo. Hun werk kenmerkt zich door absurditeit en een eigen taal, waarmee zij naadloos de stem van nu weten te vangen. Even tragisch als maatschappelijk urgent, met een hoge grapdichtheid. Van esthetische oorlogspektakels met grootschalige ontploffingen (De Illias, 2016), ongrijpbaar surrealistische satires (Buut, de naderende dood, 2017) tot tragikomische millennial-hits (Baby Crazy, 2021). Met Detective Moncler creëren zij voor het eerst een echte thriller. Een filmische mix van komedie en bloedstollende spanning.  

Ook interessant voor jou: