opera

Opera2Day

De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha


za 4 februari 2023   Grote zaal

20:00 uur

Verwacht


Een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes.

OPERA2DAY en het New European Ensemble nemen je mee langs de vele werkelijkheden van De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha, een gloednieuwe opera naar de beroemde roman van Cervantes.

In deze voorstelling is Don Quichot de welvarende eigenaar van een internationale holding met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Maar ondanks zijn rijkdom en machtige functie ervaart hij zijn leven als monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Daarbij worden de grenzen tussen realiteit en fantasie vloeibaar. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars. Alle betrokkenen raken verwikkeld in een even wonderbaarlijk als ontroerend levensverhaal.

Het New European Ensemble werkt voor deze productie samen met het Italiaanse La Fonte Musica, gespecialiseerd in middeleeuwse muziek. Samen brengen ze het universum van Don Quichot tot klinken, op nieuwe muziek van componist Vanni Moretto, waarin ook een hoofdrol voor middeleeuwse muziek uit talrijke landen en culturen. Stefano Simone Pintor ontwikkelt het libretto en regisseert de voorstelling. Beiden waren eerder deel van het team dat de ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi–Dangerous Liaisons tot een groot succes maakte.

De opera wordt boventiteld in het Nederlands en Engels

Website: OPERA2DAY

Regie en libretto: Stefano Simone Pintor

Muziek: Vanni Moretto

Dirigent: Hernán Schvartzman

Team: Scenografie: Herbert Janse, Kostuums: Mirjam Pater, Kap en grime: Nienke Algra

Ook interessant voor jou: