muziektheater

Operatie Geslaagd

Erik Krikke


za 3 maart 2018   Kleine zaal

20:30 - 23:00 uur

Bestel snel


Operatie Geslaagd is een muzikale tijdreis, die u beetpakt vanaf de openingsklanken en u pas weer loslaat na het laatste nummer. 

  • Muziektheater over Post Traumatisch Stressstoornis
  • Over geraakt worden en vechten om overeind te krabbelen, maar ook over de kracht van vriendschap en liefde
  • Geschikt vanaf 12 jaar

Erik Krikke viel ten prooi aan Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). In de muzikale theatervoorstelling ‘Operatie Geslaagd’ neemt hij u mee door zijn ervaringen die daar aanleiding voor waren. Maar ook over hoe hij op eigen kracht, met hulp van zijn thuisfront en van zijn vrienden, inmiddels weer volop in het leven staat. ‘Operatie Geslaagd’ staat garant voor een avond muziektheater die raakt. Een voorstelling met ruimte voor de lach én de traan.

Militairen in het uitzendgebied

‘Operatie Geslaagd’ verhaalt op aangrijpende wijze over het werk van militairen in het uitzendgebied. Erik was operatieassistent chirurgie in het NAVO-hospitaal op Kandahar Airfield. Daar werd dag en nacht hard gewerkt om levens te redden. Het onder oorlogsomstandigheden opereren van zwaargewonde slachtoffers waren ervaringen die Erik onder de huid gingen zitten. Jaren later kreeg hij PTSS en moest hij zijn zwaarste gevecht voeren: de strijd met zijn herinneringen, maar bovenal met zichzelf.

Openhartig verhaal over een normale man die zijn gezin achterlaat 

Erik vertelt tijdens de voorstelling openhartig over zijn ervaringen. Hij vertelt op zijn eigen wijze met  ruimte voor een lach, maar ook een traan. Hij vertelt chronologisch en in de tegenwoordige tijd, waardoor u meteen middenin de aangrijpende belevenissen belandt. De normale man die zijn gezin achterlaat. Door alles wat hij meemaakt komt hij als een andere man terug. De verhalen worden ondersteund en afgewisseld door wereldberoemde en eigengemaakte songs. Erik maakt deel uit van de band 7even Bridges. Deze gecommitteerde groep muzikanten en vrienden heeft meer dan 25 jaar podiumervaring en is een bekende in de theaters.

 

Erik Krikke                     vocals

Bas Rysavy                    vocals, gitaar

Danny Rysavy                vocals

Fondy Hartman              vocals, gitaar

Gijs Pelgrom                  vocals, drums, percussie

Marcel Peters                 vocals, basgitaar, contrabas

Marijn Meijer                  vocals, piano, keyboard, viool

Ook interessant voor u: