Operatie IJssellinie

Theatergroep De Jonge Honden


do 7 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


za 9 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


zo 10 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Laatste kans


wo 13 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


vr 15 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


za 16 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


zo 17 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


wo 20 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


do 21 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


vr 22 september 2017   Externe Locatie

20:00 uur

Bestel snel


Het was strikt geheim. Vragen werden niet gesteld en het gebied in Olst-Wijhe was verboden terrein. Het is de tijd van de grillige Koude Oorlog. Wat verborgen werd, was de IJssellinie, een militaire verdedigingslinie, die in het diepste geheim werd aangelegd. Om onszelf te beschermen tegen de Russen. Bij gevaar werd de IJssellinie in werking gezet en zou een gebied van Zwolle tot Nijmegen onder water worden gezet.

Theatergroep De Jonge Honden onthult dit grote geheim op het ‘verboden terrein’. Terug naar de jaren ’60, in de bossen van landgoed de Haere. Een theaterspektakel in de openlucht aan de oever van de IJssel.

“De sprookjesachtige sfeer op landgoed De Haere is in strijd met die verscholen betonnen bunkers. De voorstelling heeft datzelfde karakter: de romantiek van vrijheid verweven met angst. De huidige tijd waarin we leven?” - Jolmer Versteeg, artistiek leider Theatergroep De Jonge Honden.

Over Theatergroep De Jonge Honden

Theatergroep De Jonge Honden is hét locatietheatergezelschap van Overijssel. De groep maakt met veel bezieling grote spektakelstukken in de buitenlucht. Locatietheater waarbij de gekozen locatie tot een voorstelling leidt. In sfeer en beleving. Met weinig middelen verbeeldend theater maken. Altijd in verbinding met anderen.

 

 

 

Website: Operatie IJssellinie

De voorstelling wordt gespeeld in de openlucht.

De tribune bestaat uit kuipstoeltjes en is niet overdekt. Houd rekening met de weersomstandigheden. Kleedt u warm, het kan ’s avonds flink afkoelen. Draag goed schoeisel. Neem een regenjas mee als er regen voorspeld wordt. Paraplu’s zijn niet toegestaan op de tribune, dit in verband met de zichtlijnen en het comfort voor uw medebezoekers.

Voorstellingen gaan in de regel altijd door.

Ook bij regen. Alleen bij zeer slechte weersomstandigheden (onweer & bliksem) kan een voorstelling in tijdstip worden verplaatst, of in uiterst geval afgelast. Dit wordt op de dag van de voorstelling besloten. Er wordt altijd gezocht naar een goede oplossing. Afhankelijk van de situatie wordt u een oplossing geboden. U wordt via mail op de hoogte gebracht. Wanneer een voorstelling in tijdstip veranderd wordt dit als eerste via de social media van Theatergroep De Jonge Honden vermeld, hou daarom die bij slecht weer in de gaten.

Adviesleeftijd voor kinderen

Vanaf 10 jaar, onder begeleiding van ouder/verzorger.

Mindervaliden

Er is een beperkt aantal plaatsen voor bezoekers in rolstoel. Geef de gewenste datum van uw bezoek door aan de organisatie (eva@tgdejongehonden.nl), dan kunnen wij u zeggen of er nog plaats is en houden wij rekening met uw komst.